ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Újrahasznos Valentin

2013. február 06. - sebidori91

Sajnos se ma, se tegnap nem volt túl sok időm kreatívkodni, mert alkalmassági vizsgára kellett készülnöm. Szerencsére túl vagyok rajta (sikeresen:)), ezért késő délután előkaptam a kreatívos dobozkámat és munkához láttam. Egy nagyon kis aranyos, egyszerű mécses tartót csináltam, természetesen a közelgő Valentin-nap jegyében. Szeretem az ilyen hirtelen jött ötleteket, mert általában teljesen hétköznapi cuccokból előállítható és mégis egyedi lesz az eredmény. Ehhez tényleg nem kell elkutyagolnunk egy hobby boltba, hogy beszerezzük a szükséges kellékeket!:)

uveg2.jpg

Elkészítési idő: 20perc + száradás

Hozzávalók:

  • befőttes üveg
  • lyukasztó
  • piros papír 
  • piros szalag
  • sima folyékony hobby, vagy decoupage ragasztó

Elkészítés:

Lyukasztóval készíts sok kis konfettit. (ha harmonikába hajtod, akkor egy lyukasztással többet is tudsz egyszerre készíteni)(1.kép) Papírból vágj ki egy tetszőleges szívformát, majd ezt celluxszal rögzíts az üvegen. (2.kép) Folyékony ragasztóval/decoupage ragasztóval kend be a területet (3.kép) majd kezd el a konfettiket felrakosgatni.(4.kép) Ha szépen, egymás mellé akarod őket feltenni, akkor használj csipeszt, ha viszont csak rászórod, akkor ecsettel el tudod őket helyezgetni. Ha nem ragadnak rá rendesen a pöttyök, ecset és a ragasztó segítségével javíthatsz a dolgon. (az ecsettel pöttyöző mozdulattal tedd fel a ragasztót) Ha fent van az összes és már némileg megszáradt, vedd le a fehér papírt, végül egy piros masnit köss az üveg szájára. 

uveg.jpg

uveg4.jpg

Nem a témához tartozik, de muszáj megmutatnom a macskánkat, amint épp megpróbálja megakadályozni hogy számítógépezzek: :)

pamika2.jpg

I

Édes Valentin

Még mindig kitartok a korábbi kijelentésemnél, miszerint nem vagyok egy nagy Valentin-nap fan, ám ez a sok szivecskés motívum teljesen megrészegít!:) Nagyon sok cukiság van az interneten és rengeteg új dolog jut eszembe, amit meg kell valósítanom. Nem hiszem, hogy ennek a napnak a pénzről kellene szólnia vagy arról, hogy melyikünk tud nagyobb ajándékot adni a másiknak, ezért is részesítem előnyben az ötletes, szép, hasznos apróságokat. Ilyen ez a kis szívecske is, amelybe apró cukrokat, csokikat lehet rejteni. Remélem Nektek is tetszik!:)

szivecske2.jpg

Hozzávalók:

  • selyempapír (15ft/ív)
  • 10 cm hosszú piros szalag
  • tű,cérna
  • néhány szem francia drazsé

Elkészítés:

Rajzoljunk egy szívformát a papírra (1.kép) és vágjuk ki. (2.kép) Piros cérnával varrjuk körbe (3.-4.kép),- óvatosan, mert nagyon könnyen szakad - de hagyjunk egy ujjnyi lyukat felül. (itt tesszük bele a drazsét) Szórjuk bele az édességet (segítségként használhatunk tölcsért). (5.kép) Éles késsel vagy ollóval vágjunk két kis lyukat a szalagnak, fűzzük át rajta (6.kép) majd kössünk rá egy csinos kis masnit. Készen is vagyunk!:)

TIPP: amivel töltheted még meg: tic-tac, m&m, duna kavics, rágó

szivecske.jpg

Itt szeretném újra megemlíteni, hogy a facebook-on NYEREMÉNYJÁTÉKOT indítottam. Nagyon egyszerű a feladat, lájkolni kell a blogot, megosztani a képet és kész! :) A 200. lájk után sorsolok, és a nyertes választhat egy gyöngytyúk tollból készült fülbevaló vagy egy arany gyöngyös fonott karkötő között. Érdemes megosztani, mert egyelőre csak 20 versenyző van, így elég nagy az esélye, hogy éppen TE leszel a nyertes! (már 179 lájknál tartunk)

Ha érdekel a játék, kattints a képre!:)

nyeremeny.jpg

1 perces ötletek

A mai bejegyzésem tulajdonképpen egy ajánló, hogy miért is jó lájkolni a blog facebook-os oldalát. Korábban már írtam, hogy a 100. bejegyzésem után rengeteg újdonsággal készültem, ezek között volt a facebook-on megjelenő '1 perces ötletek' rovat is. Ide olyan képeket töltök fel, amelyeket a blogra nem rakok ki, mert annyira könnyű elkészíteni őket, hogy egy-két képből érthető mindenki számára. Most ezek közül mutatok Nektek néhányat, hogy aki még nem ismeri a blog facebook-os oldalát, az most kedvet kapjon  ahhoz, hogy megnézze, esetleg nyomjon egy lájk-ot rá. http://www.facebook.com/becreative.blog

Gyöngyös gombostű

gyongytu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahogy látjátok, a kép-montázson az elkészítés minden fázisáról van egy kép és a szükséges eszközök is fel vannak tüntetve a fotón. 

Karkötő

karkoto2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen, ha valami nem egyértelmű, a képek alá lehet kommentbe kérdezni és valószínűleg 1-2 órán belül választ kaptok!:)

Virág krepp papírból

otperc.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További képekért látogassatok el ide: http://www.facebook.com/becreative.blog

I

Szerelmes üdvözlőkártyák

Ha valami igazán egyedivel szeretnéd meglepi a szerelmed, akkor készítsd magad az üdvözlőkártyát! Rengeteg lehetőség és technika áll a rendelkezésünkre, hogy elkészítsük a saját képeslapunkat. Tedd a párnájára, a reggelije mellé, rejtsd a táskájába vagy egyszerűen csak add oda Valentin-napon. Íme, három egyszerű ötlet, amelyiket gyerekek is könnyen elkészíthetnek!:)

Elkészítési idő: 20perc/db

Pöttyös az igazi

Hozzávalók:

  • fülpiszkáló
  • piros-arany festék (akár hobby festék, de lehet temepra vagy akár vízfesték is)
  • fehér keménypapír

Elkészítés:

Fehér keménypapírból vágj ki egy szívformát. A fülpiszkáló egyik végét mártogassuk bele a festékbe, de csak épphogy tegyük bele, mert kevés festékre lesz szükségünk. Nyomdaként használjuk a fülpiszkálót, pöttyözzük ki a világosabb színnel az egész szívet. (1.kép) Ha megszáradt,  jöhet a sötétebb (piros) szín, amivel a feliratot pöttyözzük. Ez lehet az angol szeretlek: love, vagy hiányzol: miss you, vagy csók: kiss. (mivel ezek kevesebb betűből állnak, jobban kiférnek a kis kártyákra)

TIPP: ha nem kártyaként szeretnénk odaadni, készíthetünk belőle mágnest. Egy kisebb kockát ragasszunk a hátuljára és már mehet is a hűtőre!

szerelem1.jpg

Szőrős-szívű

Hozzávalók:

  • piros keménypapír
  • folyékony ragasztó
  • fekete bársonypor

Elkészítés: 

A szív közepébe egy kisebb szív alakot rajzoljunk, majd folyékony ragasztóval kenjük be ezt a területet. (1.kép) Szórjunk rá vastagon bársonyport (2.kép), majd várjuk meg, amíg megszárad. Ezután az ujjunkkal, fülpiszkálóval vagy zsebkendő segítségével távolítsuk el a maradék port. (3.kép) Ha messziről, óvatosan egy kis lakkal befújjuk, tartósabb lesz. 

szerelem2.jpg

Piros csillogás

Hozzávalók:

  • fekete kemény kartonpapír
  • piros flitter
  • folyékony ragasztó

Elkészítés:

A szívformára írjuk fel a ragasztóval a kívánt szöveget, majd a flittereket óvatosan elhelyezve rakjuk fel egyenként. Egy hegyes eszközzel vagy csipesszel tudjuk megkönnyíteni a munkánkat.

szerelem3.jpg

Most már csak azt kell eldönteni, hogy melyiket kinek adjam?! :)

szerelem4.jpg

Rózsás dekoráció

Az igazság az, hogy már egy kicsit kezdem unni a téli szürkeséget és ezt a latyakos időt. Többek között ezért is éreztetem késztetést arra, hogy valami színeset, virágosat csináljak. Legalább a lakásban legyen egy kis tavaszváró dekoráció. Elsőre azt gondoltam, hogy áh, negyed óra alatt megvan. Hát sajnos nem. A rózsák elkészítése könnyű, de legalább 20-25-öt kell csinálni, hogy beterítse a gömböt. Akinek van egy kis ideje, vagy szeret szöszmötölni, csinálja meg bátran, mert nagyon mutatós!!:)

Elkészítési idő: 2 óra

Hozzávalók:

  • rózsaszín krepp papír
  • gombostű
  • folyékony ragasztó
  • hungarocell gömb

Elkészítés:

Vágj 4cm vastag csíkokat a papírból (1.kép),majd hajtsd őket félbe(2.kép). Az egyik végétől kezd el feltekerni (3.kép) és a végét folyékony ragasztóval rögzítsd. Szúrj a közepébe egy gombostűt (használhatsz gyöngyös fejűt is, bár én úgy gondoltam, itt a rózsáknál ez nem szükséges) (4.kép) és szúrd bele a hungarocell gömbbe. (5.kép) Így folytasd, amíg az egész gömböt be nem terítik a virágok. Készíts különböző méretűeket, így még igazibbnak fognak tűnni. Az utolsó rózsa felrakása előtt egy színben passzoló szalagot tűzz a hungarocellbe, majd végül az utolsó virágot.

virag.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akaszthatod szekrényajtónak a kilincsére, függönykarnisra, vagy lóghat a konyhában a csillárról. Lehet dekorációs elem Valentin-napon, vagy akár egy esküvői bulin is el tudom képzelni. Nagy előnye, hogy nem hervad el és akármikor újra használhatod!! Nagyon szép, vidám színe van, így már most egy kis tavaszt hoz a szobámba!:)

Ha kérdésetek van, nyugodtan kommenteljetek!

 

rozsa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valentin-napi hangulatban

Még soha életemben nem gondoltam ennyit a Valentin-napra. Sőt, kifejezettem nem is kedveltem soha. Viszont mostanában annyi cuki szivecskés dolog jut az eszembe, hogy muszáj ezzel foglalkoznom! Itt is szeretném leszögezni, hogy a Valentin-nap nem csak a szerelmeseké, hanem mindenkié, aki szeret valakit, legyen az anyu, apu, tesó, barátnő. 

karkotok2.jpg

Most az ünnepi napra hangolódva készítettem két szuper cuki karkötőt:)

Elkészítési idő: 20perc/db

1.Piros

Hozzávalók: 

  • drót
  • fekete gumis damil
  • vörös gyöngy

Elkészítés:

Formáljunk a drótból szív alakot (1.kép), majd erre fűzzük fel a gyöngyöket. (2.kép) Ha a gyöngyök rajta vannak, a drót végét fogóval picit hajlítsuk vissza, így nem esnek le róla. A damilt duplán mérjük és hurokkal tegyük fel a szív egyik csücskébe. A másik csücskéhez pedig kössük hozzá. Ezt a barátnődinek is elkészítheted, mert a gumis damil mindenkinek a kezére illeszkedik és nem csak Valentin-nap alkalmából hordható!:)

karkoto3.jpg

2. Fekete-ezüs

Hozzávalók:

  • fekete bőr, vagy kézműves zsineg
  • 4 fekete fényes, nagyobb szemű gyöngy (100ft/cs)
  • 3 db ezüst szív (50ft/db)
  • kapocs
  • csomófogó (100ft/8db)

Elkészítés:

A zsineg első harmadára csinálj egy csomót (1.kép) majd szépen sorban fűzd fel a gyöngyöket. (2.kép) A gyöngyök után megint csomó, majd a madzag két végét csomófogóval zárd. 

karkoto1.jpg

Ha tetszenek a karkötők nyomj egy lájkot a facebook oldalamra is, ITT. Érdemes benézni, mert most NYEREMÉNYJÁTÉKOT indítottam, ahol fülbevalót nyerhetsz!!:)

NYEREMÉNYJÁTÉK

Sziasztok!

 Említettem már, hogy a 100. bejegyzéssel együtt sok újdonsággal készülök/készültem. Ilyen volt többek között a blog és facebook oldalának egyen desingja, a blogon új rovat, amelyben 2 perc alatt elkészíthető D.I.Y. leírásokat olvashattok, most pedig elérkeztünk az utolsó meglepetéshez! 

Ma indul a blog facebook oldalán (http://www.facebook.com/becreative.blog) egy nyereményjáték, ahol egy fülbevalót vagy egy karkötőt nyerhettek. Nem kell mást tennetek, csak megosztani a képet, és lájkolni a blogot! A 200. lájk után sorsolok és a nyertes választhat, hogy karkötőt vagy fülbevalót szeretne inkább!:)

Ezen a linken megoszthatjátok a képet: 

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=339739939472151&set=a.305108122935333.69596.304719502974195&type=1&theater

letöltés.jpg

5 Valentin napi édesség

Két és fél hét múlva itt a Valentin-nap, ezért úgy érzem, itt az ideje az első postomnak ezzel a nappal kapcsolatban. Az emberek többsége szereti a csokit, így talán egy finom édességgel biztosan nem lövünk mellé. Most összeszedtem azokat a bonbonokat, csokikat, sütiket, amiket az elmúlt évben már felraktam a blogra. Ha nincs ötleted, hogy mivel lephetnéd meg a szeretteidet, ezek közül biztosan találsz olyat, ami szimpatikus és nem mellékesen ezek igazi személyes ajándékok, hiszen Te készíted őket!:) 

WP_000147.jpg

Ezt a tábla csokit nagyon könnyű elkészíteni, még is személyessé tudod tenni azzal, hogy olyan finomságokat raksz bele, amelyekről tudod, hogy a kedvencei. (mazsola, mandula, mogyoró, dió, vörösáfonya, aszalt gyümölcsök stb.) Pontos leírást ITT találsz!

Kép 1055.jpg

 



A bonbonok kedvelőinek az igen népszerű kókuszos bonbon-t tudom ajánlani. Azért szeretem, ezt az édességet, mert tényleg, mindenki imádja, viszont nagyon egyszerű hozzávalók szükségesek az elkészítéséhez. (kókusz, gríz, vaj, csoki) Selyempapírba csomagolva nagyon elegáns ajándék. Recept ITT. 

mobil100.jpg

Aki egy kicsit beválalósabb, azok próbálják ki a trüffel golyókat. Ezeket kicsit macerásabb elkészíteni, de a végeredmény miatt megéri. Igazi tömény csoki mennyország! Hempergessük meg mandula vagy dió darába, porcukorba, cukrozatlan kakaóba. Részleteket ITT találtok

Kép 974.jpg

Ha az, akinek készíted, a csokis rágcsálnivalókat szereti, akkor a mandulás csoki a kedvence lesz! Könnyű elkészíteni, bár egy kicsit pepecselős. A pirított mandulabelet olvasztott csokiba kell mártani, ezután lehet még kakaóporban vagy fahéjban meghempergetni, de ezek nélkül is nagyon finom. Ebből nem szükséges óriási mennyiséget készíteni, mert a mandula elég laktató. Pontos leírást ITT olvashatjátok. 

mobil90.jpg

Számomra kicsit hihetetlen, de vannak olyanok, akik a csokit nem annyira szeretik, (??) nekik a nasi lehet bármilyen mogyoró féle vagy aszalt gyümölcs. Ezeknek a csomagolása nem túl esztétikus (általában sima műanyag zacskóban vannak), még is ünnepivé tudjuk varázsolni, ha egy szép üvegpohárba, üveg tálkába rétegezve beletöltjük a nasikat. (mogyoróbél, dióbél, mandulabél, napraforgómag, tökmag, mazsola, vörös áfonya, aszalt szilva, aszalt kockázott ananász. Ilyet a boltban biztosan nem találsz!:) 

valentin.jpg

Ha valami igazán Valentin-napisat szeretnél, akkor nincs másra szükséged, csak egy szív alakú jégkocka tartóra, 1 tábla csokira és némi fantáziára. A csokit vízgőz felett olvaszd meg, majd töltsd a szív alakú formákba. Ízesítsd aszalt finomságokkal vagy mogyorófélékkel. (itt épp vörös áfonyát, és pirított mandulát használtam) Egy kis celofán tasakba rakd őket, mert ezeket a cuki formájú csokikat nem érdemes elrejteni színes csomagoló papír mögé. 

Remélem tudtam segíteni és megkönnyítettem egy kicsit a dolgotokat a Valentin-napi készülődésben. Ezen a napon nem csak a szerelmünknek, hanem akármelyik szeretetünket (anyunak, apunak, tesónak, barátnőnek) meglephetjük valamilyen finomsággal. A siker garantált!:) 

Ha kérdésetek van, nyugodtan kommenteljetek! 

Ha tetszett a bejegyzés, és/vagy a blog, lájkoljátok facebookon!:)

Csokis cookies

A facebook oldalamon már korábban közzétettem egy külföldi blogger egyik bejegyzését, melyben egy cookies-t készít el. Most magam is elkészítettem, mert a korábbi próbálkozásaim mind kudarcba fulladtak. Reméltem, hogy ez a recept más és a sütikéim nem lesznek laposak és kemények. Valamilyen csoda folytán a formája és a puhasága tökéletes lett, úgy hogy, muszáj ezt Veletek is megosztanom!!:) Próbáljátok ki, talán még a szombati ebéd előtt elkészül!

Az oldalon a recept hozzávalóit cup-ba mérik, én ezt átfordítottam grammba. Mivel nem volt itthon túl sok barna cukor, ezért a barna-fehér cukor arányokon is változtattam, de ez ízén ez mit sem változtatott!

Hozzávalók:

  • 225 g puha kocka vaj
  • 50 g barna cukor
  • 150 g kristálycukor
  • 1 csomag vanília puding por
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 270 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tábla ét csoki
  • maradék (jó minőségű) mikulás csoki (kb 50g)

Elkészítés:

Először kapcsoljuk be a sütőt. A vajat a cukorral robotgéppel keverjük össze, hozzáadjuk a vanília puding port, vanília kivonatot és a tojásokat, majd ezt is keverjük simára. Egy másik tálba a sütőport és a lisztet keverjük össze. Ezután a száraz hozzávalókat keverjük hozzá a vajas-cukros-vaníliás masszához. A csokikat vágjuk apró darabokra és tegyük ezt is a tésztába. Ezután kiskanállal gombócokat formázunk, sütőpapírra rakjuk, magas fokozaton 10 percig sütjük! Tényleg nagyon finom lesz, nem keményedik meg és nekem, életemben először nem lepények lettek, hanem szép kis korongok!!:)

suti.jpg

Itt a külföldi blog címe, ahova érdemes benézni: http://www.iheartnaptime.net/best-chocolate-chip-cookies/

Farsangi álarc

Végre elkészült a mai bejegyzés, sajnos a technika az elmúlt pár napban nem állt mellettem...

Mind a kettő fekete-fehér lett, pedig a tervezéskor még máshogy képzeltem, de hát így alakult. Az elsőt tényleg nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon rövid idő alatt megvan. Az a jó benne, hogy mutatós lesz a végeredmény, miközben nem igényel nagy kézügyességet.

A másodikhoz kicsit több türelem kell, de ott az ember kiélheti a kreativitását és úgy díszítheti, ahogy kedve tartja!:)

Nyomtatható sablonokért KATT IDE!!

Hozzávalók:

  • sablon
  • szalvéta
  • decoupage ragasztó
  • fehér tempera
  • fehér gumi

Elkészítés:

A boltban vásárolt álarc (vagy kinyomtatunk egyet kemény lapra, vagy kinyomtatunk egyet, átrajzoljuk egy nagyon kemény kartonra-->kivágjuk-->benedvesítjük--> és meghajlított állapotban megszárítjuk radiátoron) formáját kivágjuk a szalvétából és az utolsó két réteget eltávolítjuk. (2.kép) Lefestjük fehér temperával, vagy hobby festékkel, hagyjuk megszáradni. (3.kép) Decoupage ragasztóval bekenjük, majd óvatosan és pontosan ráhelyezzük a szalvétát. Ismét lekenjük hobby ragasztóval, vagy lakkal.(4.kép) Lyukasztóval a két végére lyukat teszünk a guminak. (5.kép) A gumit befűzzük úgy, hogy a végét visszahajtjuk a lyukon kb fél cm-re és egymáshoz varrjuk. Néhány óra száradás után már használható is!:)

allarc1.jpg

Hozzávalók:

  • álarc
  • tollak
  • fekete tempera
  • fehér gyöngy
  • hobby ragasztó
  • gumi

Elkészítés:

Az álarcot fessük be feketére, várjuk meg amíg megszárad. (1.kép) Fordítsuk meg és középre nyomjunk egy jó nagy adag ragasztót (2.kép) majd helyezzük el rajta a tollakat. (3.kép) A szem körül is ragasztózzuk be, és fehér gyöngyházfényű gyönggyel rakjuk körbe. (4.kép) Itt is lyukasztóval készítsük el a lyukat a guminak, és a végeit varrjuk egymáshoz.

allarc2.jpg

Almás-fahéjas tea

100.bejegyzés!!:)

A 100.bejegyzésem alkalmából alakítottam át a blogom -és a blog facebook oldalának- a külsejét, remélem tetszik Nektek!:) Ez alkalomból továbbá nyitottam egy új rovatot (facebookon, ITT) ahova 2 perc alatt elkészíthető,egyszerű D.I.Y. képeket töltök fel! (Már sokat használtam ezt a kifejezést, úgy érzem itt az ideje megmagyarázni: Do It Yourself, ami annyit tesz, csináld magad!) Az ünneplésnek nincs vége, hiszen további meglepetéseket tartogatok a számotokra! Egyelőre azonban, maradjunk, a már rég eltervezett 100. bejegyzésemnél!:) 

Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy hogyan készíthetnék a saját ízlésemnek megfelelő teafüvet. Nézelődtem a neten itt-ott, de nem igazán találtam azt, amit valójában kerestem. Ezért, magam találtam ki, hogyan fogom elkészíteni. Azért választottam az almás-fahéjas ízesítést, mert ez a kedvenc téli teám és a hozzávalói is könnyen beszerezhetők! Nem is pocsékolom tovább az időtöket, megmutatom hogyan  készítheted el a saját ízesítésű teádat!:)

Hozzávalók:

  • tea filter (iszonyú sokat kerestem, de rátaláltam: Müller S-es méret (és a teáknál keressétek, ne a házi felszereléseknél, mert én először azt hittem, hogy a kávés szűrő mellett megtalálom. Tévedtem.) kb 350ft/80db)
  • 1 rúd fahéj
  • néhány szelet szárított alma
  • szálas fekete-tea

Elkészítés:

Vágjuk fel apró kockákra az almát és törjük apró darabokra a fahéj rudat. (1.kép) Nyissuk szét a teafiltert, tegyünk bele egy kávéskanál fekete teát (2.kép), egy nagyobb csipet almát (3.kép) és egy kisebb csipet fahéjat. (4.kép) Hajtsuk le a filter tetejét, (5.kép) majd cérnával néhány öltéssel varrjuk be. (6.kép) A végére keménypapírból kivághatunk szívecskét. Természetesen az elsőt kipróbáltuk, és tapasztalataink szerint a teafüvet jó 5 percig hagyni kell a forró vízben áztatni, mert az almának kell az idő, hogy feldagadjon és az aromáját átadja a víznek/teának. Ezzel a forró teával kelthetjük Valentin-napon a szeretteinket!:) Ennél kellemesebb ébredést nem is lehet!:) 

tea1.jpg

Ez az adag 8 db teafilter elkészítéséhez elegendő. Most mutatok pár ötletet, hogy mit rakhattok rá a madzagra, amivel áztatjátok!

  • Fiúknak: Egy parafa dugót háromfelé vágtam, és miután bevarrtam a filterek száját, a körlapocskákat is felfűztem a madzagra! 
  • Nőknek/anyukáknak: Néhány gyöngyházfényű gyöngyöt fűztem fel a végére, és egy jó nagy csomót kötöttem rá, hogy ne essenek le! ( TIPP: ha mind a 8-10 teafilterre gyöngyöt fűzöl, használat útán fel lehet őket fűzni karkötőnek!)
  • Kislányoknak: Még régebben vásároltunk egy csomagot, amiben rengeteg forma volt (virág, csillag, szív, hold, nap stb.) kemény kartonból és különböző színekből. Ezekből válogattam össze és kettő közé ragasztottam a madzag végét.

tea2.jpg

Csomagolás:

Gondoltam arra, hogy egy régi teás dobozt újra becsomagolok, de annyira vékony papírból volt, nagyon macerás lett volna.
Ezért kutakodtam itthon, és találtam egy jó kis műanyag dobozt. (ha jól emlékszem a ferrero rocher csokoládé volt benne korábban) A mérete tökéletes, még jó is, hogy átlátszik, így mindig tudjuk mennyi van benne. A tetejére nyomtattam címkét. (További LETÖLTHETŐ cinkéket találtok ITT)  Mivel ez elég egyszerű volt, még egy filcből korábban készült virágot is ragaszottam a dobozra. (leírás ITT
A másik csomagolás pedig egy egyszerű kis organza zacskó. Ez akkor jó, ha több embernek (3-4 barátnőnek, néhány munkatársnak) egyszerre szeretnél valamivel kedveskedni. Ebbe kb 3-4 tasak elfér. 

tea3.jpg

Varró gomba :)

Ezt a fantázia nevet azért találtuk ki a tesómmal, mert nem igazán tudtam pontos, leíró nevet adni ennek a nagyon hasznos tárgynak!:)Már korábban megálmodtam ezt a tárolót, csak nem találtam hozzá üveget, viszont a múltkor lementem a pincébe és az egyik a szekrényről rám kacsintott!.:)Nagyon praktikus, mert a varrótűket, gombostűket, centit, néhány cérnát és biztosítótűt tudok egy helyen tárolni és mindig kéznél van! Az üveget nem díszítettem ki túlságosan, mert így átlátható, hogy mi van benne és nem kell külön szétszedni minden alkalommal, amikor keresek valamit. Nagyon egyszerű elkészíteni, kb 20 perc alatt meg van!:) Szerintem ajándéknak is szuper, a nagyinak vagy esetleg egy olyan rokonnak/barátnőnek, akiről tudjuk, hogy szeret varrogatni otthon.

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók : 

  • kis darab szivacs, vatta
  • a kupaknál egy kicsivel nagyobb sugarú körlap anyag (ha vékony, akkor duplán)
  • tű, cérna
  • gombok a díszítéshez
  • ja, és persze a befőttes üveg:) Én inkább alacsonyabb és szélesebb szájút ajánlok, mert ebbe könnyebb belenyúlni és kikotorni azt, amire épp szükségünk van!

Elkészítés:

Jó alaposan mossuk ki, szárítsuk meg az üveget. (1.kép) Az anyagból vágjunk ki egy akkora körlapot, ami alul-felül körül éri a kupakot. (2.kép) Cérna és tű segítségével varrjuk körbe, és húzzuk össze az anyagot a kör szélén (3.kép), egy kicsit lazítsuk meg és tegyük bele a szivacsot, amit korábban a fedő méretére vágtunk. (4.kép) Ha nincs szivacsunk, használhatunk vattát is. Én, mivel egy kicsi szivacsdarabot találtam itthon, csak kiegészítésként használtam a vattát. Tegyük bele a fedőt, és húzzuk meg szorosra az anyagot, varrjuk el a végét. (5.kép) Díszítésként néhány gombot ragasszunk az oldalaira!:)(6.kép)

varr.jpg

Töltsük meg néhány alapszínű cérnával (fekete-fehér, piros, kék), tegyünk bele centit, esetleg néhány gombot, biztosító tűt. Tekerjük rá a fedelét és a tűpárnába pedig mehetnek a gombos- és varrótűk!:) Olyan lett, mint egy kis gomba!:)

varr2.jpg

Ékszerkészítési ötletek

A mai bejegyzésemnek a célja az, hogy kedvet kapjatok elkészíteni a saját ékszereiteket! Nem fogok most pontos leírásokat mutatni vagy azért, mert már fent van a blogon, vagy, mert egyszerű elkészíteni és már a képről is tudni fogjátok. Természetesen, ha bármilyen kérdés felmerül bennetek, nyugodtan írjatok! :)

A gyöngyök és készítéshez szükséges eszközöket, én leginkább a Blaha Lujza téren lévő gyöngyboltban szoktam megvenni. Nektek is ezt ajánlom, mert rengeteg féle gyöngy, kapocs, medál közül választhattok még is az áruk nagyon kedvező!

Remélem Ti is kedvet kaptok, hogy ezeken a hideg, téli napokon otthon kreatívkodjatok és elkészítsétek, mondjuk az új fülbevalótokat!:)

ekszerek1.jpg

Ezeket a kiegészítőket anyukám készítette, nagyon ritkán ő is vérszemet kap, és akkor egy-két hétig csak ezzel foglalkozik!:) A karkötőkhöz gumis damilt használt, így bárki nagyon könnyedén fel tudja venni és nem kell bajlódni a kapcsokkal.  A többsoros karkötő elkészítése igazán nagyon könnyű, mert csak ki kell választani 4-5 különböző színű, de hasonló árnyalatú gyöngyöt és találomra, egymás után felfűzni őket!:) 

ekszerek2.jpg

Ezek  közül már biztos sok ismerős azoknak, akik rendszeresen olvassák a blogot, de azért úgy gondoltam itt összeszedve egyszerűbb kiválasztani a nekünk tetszőt!:)
Kék szalagos karkötő leírásáért IDE katt.

Piros szalagos: ITT

Rózsaszín karkötő ITT

Fekete-fehér tollas fülbevaló: ITT

Arany-fekete fonott karkötő leírását pedig ITT találjátok!:) 

Csodálatos téli reggel

Ez a nap több dolog miatt is emlékezetes marad számomra.
Először is, tegnap több mint 1000-en, (igen nem írtam véletlenül se több nullát) látogattátok meg a blogot, aminek iszonyúan örülök és köszönöm Nektek!:) Csak reménykedni tudok abban, hogy ez a szám egyre gyakoribb lesz és a blog facebook oldalát is egyre többen felfedezitek! 

latogatas.JPG

A másik dolog aminek örülök (lehet sokakkal ellentétben) az a nagy hó, és remélem sokáig megmarad, mert még ezen a télen nem is voltam szánkózni, sőt hóembert sem építettem!:)

A harmadik, és egyben utolsó dolog, ami miatt emlékezetes marad ez a nap számomra, hogy végre sikerült lefotóznom a madarakat, miközben a madáretetőmből ebédelnek! A dicsőség nem teljesen az enyém, mert én csak azt vettem észre, hogy a macskánk felugrik az ablakpárkányba és szuggerálja a kertet. Erre lettem én figyelmes, és vettem észre, hogy nagyjából 8 kis madárka repdes a fa és az etető körül. Azonnal felkaptam a fényképezőgépet, és fénysebességgel rohantam a kertbe, (meglepő, hogy sérülés nélkül megúsztam, tekintve hogy korcsolyázni lehetne a lépcsőnkön) hogy megörökítsem őket! Ezekért a fotókért érdemes volt idén is kitenni az etetőket!:) 

madarka2.jpg

 

Amint látjátok, sajnos csak a fa etetőmben tudtam őket lefotózni, mert a másik kettőn tényleg csak egy fél másodpercet töltöttek és már repültek is tovább. Egy-két sikertelen fotó után, inkább csak a faházra koncentráltam!:) 

madarak1.jpg

Mandulás brownie

Ma egy kis délutáni csevejre hívtam át a barátnőimet és gondoltam, valami finomsággal készülök. Elő is vettem a nagy süteményes könyvemet és kerestem belőle egy egyszerű, csokis receptet. Brownie-val már próbálkoztam korábban is, de akkor - lehet a recept volt rossz, lehet én voltam béna- nem sikerült olyan jól, kiszáradt a sütemény. Ezt a receptet azonban nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!:)

torta1.jpg

Hozzávalók:

  • 20dkg cukor
  • 10dkg durvára vágott étcsokoládé
  • 10dkg liszt
  • 9dkg vaj
  • egy marék mandula, vagy dió
  • 2tojás
  • fél teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál vanília kivonat
  • negyed teáskanál só

Elkészítés: 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 20cm-es, négyzet alakú tepsit. A száraz hozzávalókat (kivéve cukor) keverjük össze egy tálban.(2.kép) A vajat és a csokit gyöngyöző vízfürdő felett olvasszuk fel.(1.kép) Ha felolvadt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a cukrot(3.kép). Hagyjuk kissé kihűlni, majd mehet bele a két tojás.(4.kép) Jól keverjük el, ezután tegyük bele a mandulát(5.kép), vanília kivonatot (6.kép) és  a száraz hozzávalókat.(7.kép) Tegyük bele a kivajazott, kilisztezett tepsibe, majd 35-40 percig süssük. Mielőtt felszeleteljük, várjuk, meg hogy kihűljön a tepsiben. 

suti2.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, vagy a blog, kérlek lájkolj facebookon is! Ott azonnal értesülhetsz a legújabb bejegyzésekről és még több fotót, letölthető tartalmat találsz!:)

Madáretető házilag

Mivel idén leesett az első tartós hó, ezért úgy gondoltam, kirakom a fából készült madáretetőmet. Ezt minden évben ki szoktam rakni, veszek bele madáreledelt, és addig kint van, amíg nem enyhül az idő. Idén azonban azt találtam ki, hogy készítek magam is.Gyorsan nekiláttam keresgélni az interneten, hátha úgy könnyebben kapok ihletet. Igazából találtam is gyönyörűséges szív, kör meg mindenféle alakút, amit nagyon egyszerű elkészíteni, de szerintem az időjárás viszontagságait nem igazán bírja ki.

madar3.jpg

(aki ki szeretné próbálni: faggyút, vagy a növényi zsiradékot fel kell olvasztani, hozzáadni a kevert madáreleséget (különböző magvak keveréke, áruházakban elég olcsón lehet hozzájuk jutni) és ezt a anyagot egy formába belerakni. Használhatjuk a karácsonyi kiszúró formákat, vagy csak gyúrjunk belőlük kis labdákat. A kör alakúakat tegyük nagy lyukú hálóba (narancsot, kivit lehet ilyen hálós zacskókban kapni) és így akasszuk fel a fára. A szív alakúakra pedig egy vastagabb tű segítségével tegyünk lyukat, azon fűzzük át a madzagot, amivel a fára akasztjuk. )

Találtam még olyan ötleteket is, hogy egy wc papír gurigát, vagy kéztörlő gurigát bekentek zsírral, vagy mogyoróvajjal (nem a sós és nem is az édes fajtára kell gondolni) és ezt meghembergették a magokba. Ezzel is az a gondom, hogy jön egy kisebb eső, vagy hó, és az egész a földön lesz, a guriga pedig szét lesz ázva. 

Kétféle etetőt készítettem, mind a kettő műanyagból, hogy az esőt és a havat is túléljék, és mind a kettőre rá tudnak szállni a madarak.

1. Műanyag tojástartóból

Amire szükséged lesz:

  • 6db-os műanyag tojástartó (csak az a fele, amelyikbe a tojásokat kell rakni)
  • madzag
  • hegyes olló/kés

Elkészítés: Vágjuk ketté a tojástartót, mert csak arra a felére lesz szükségünk, amelyikbe a tojásokat szokták tárolni. Tegyünk két lyukat a két középső kiálló műanyag csúcsra. (bocsi, nem tudom máshogy körbe írni:D) Ezen fűzzük át a madzagot, és alul kössünk rá két nagy csomót, hogy ne férjen ki a lyukon. Tegyük olyan helyre, ahol a macskák nem érik el és a madarak nyugodtan falatozhatnak.

madar2.jpg

2. Műanyag palackból

Amire szükséged lesz:

  • 1,5 l műanyag palack
  • alkoholos filc
  • olló,
  • hurkapálca
  • madzag

Elkészítés:

A filccel rajzoljunk meg egy elég nagy kört vagy egy kapu alakot, majd ezt vágjuk ki. A hurkapálcának az ollóval készítsünk kis lyukat a "bejárat" alá, és vele szemben az üveg hátulján is. Ezen dugjuk át a két hurkapálcát. (használhatunk egy vastagabb faágat is) Ha túl nagyra sikerül valahol a lyuk, és csúszkál benne a fa, tömjük ki rágóval. A kupakjára is egy lyukat készítsünk, amin átfűzzük a madzagot, aminek a végére két csomót kötünk. Visszatekerjük az üvegre a kupakot és már akaszthatjuk is fel az ágra. Nem érdemes papírral, vagy vizes bázisú festékkel kifesteni, mert az első esőnél lekopik. Én dekortapaszt tettem rá, azt is csak azért, hogy jól észrevehető legyen a "bejárat" teteje és alja.  Azért jobb, ez az etető, mert itt a magok nem áznak el. 

madar1.jpg

Krémek tárolása

Holnap vizsgázok, ezért ma csak egy nagyon rövid kis ötletet szeretnék Veletek megosztani! Biztos már mindenkivel előfordult, hogy a tubusos kézkrémjének/testápolójának a feje eltört, így megnehezítve a krém tárolását, sőt elősegítette a krém megromlását, besűrűsödését, beszáradását. Itthon is akadt 1-2 kósza tubus, ezért megpróbáltam megoldást keresni a problémára. Nem is kellett sokáig gondolkoznom, mert a fürdőszobában találtam 3db üres szappanadagolót. (a tesóm mániákus tisztítószer vásárló, ezért mindig újabb és újabbat kell vásárolnia mindenből)

Feladat: a szappantartót jól ki kell mosni meleg vízzel, majd hagyni, hogy kiszáradjon. Fontos, hogy jól kiszáradjon, mert különben a krémünk vizes lesz...:S Ezután csak a tubusból át kell nyomni  a krémet, majd egy kis cetlit ragasztani rá,  hogy mit tartalmaz.

krem.jpg

Itt van pár letölthető és kinyomtatható cetli:

testapol3.jpg 

testapoloi.jpg

testapolo2.jpg

kezkremkicsi2.jpg

 

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, vagy a blog, kérlek lájkolj facebookon is! Ott azonnal értesülhetsz a legújabb bejegyzésekről és még több fotót, letölthető tartalmat találsz!:)

Toll fülbevaló II.

Szerencsés vagyok, mert igazi gyöngytyúk tollakat használhatok az új ékszereim elkészítéséhez!:) Korábban már írtam egy egyszerűbb fülbevalóról, ez most kicsit bonyolultabb, de annál szebb lesz!:) Természetesen nem szükséges igazi toll az elkészítéshez, nyugodtan használhatjátok a boltban kaphatóakat.

Hozzávalók:

  • fülbevaló alap (99ft)
  • kör fülbevaló (erre fűzzük fel a gyöngyöket és a tollakat) (99 ft)
  • 6 kisebb toll
  • gyöngyfűző drót
  • fehér gyöngy

Elkészítési idő: 40perc

Elkészítés:

Tervezzük meg, hogy a tollakat hogyan szeretnénk elrendezni a fülbevalón (2.kép) Én úgy találtam ki, hogy középen lesz egy szürke és két oldalt pöttyös toll. Vágjunk le egy kb 6cm hosszú gyöngyfűző drótot (3.kép) majd ezt tekerjük fel a toll végére (4.kép) úgy, hogy egy hurkot is készítsünk rá. A fülbevaló alapra fűzzünk fel 3 szem fehér gyöngyházfényű gyöngyöt, majd jöhet a toll,(4.kép) majd két gyöngy majd újabb toll. 2 gyöngy és egy újabb toll, végül 3 gyönggyel zárjuk a sort.

 

tollasfuli1.jpg

Készen is vagyunk! Szerintem viszonylag könnyű elkészíteni, és (a boltokban kapható óriási választék miatt) rengeteg különböző színből készíthetjük el! Sok sikert!:)

tollasfuli2.jpg

Téli vitaminbomba: csipkebogyó

Amint azt tegnap írtam, a szombati nap azzal telt, hogy sétáltunk az erdőben és csipkebogyót szedtünk a nagymamámnak. Valamilyen oknál fogva most kitalálta, hogy ő hecsedli lekvárt fog főzni. Az utcánkban is volt pár kósza bokor, de azok nem voltak túl szépek, ezért úgy döntöttem, hogy a közeli erdőben is szerencsét próbálok. Fél óra séta után és a barátom kutyájának a szimatának köszönhetően megtaláltuk a hecsedli Kánaánt!:) A szedés elég macerás volt, mert a bokor nagyon szúrós és a bogyó nagyon kicsi, így rengeteget kellett szedni, hogy később lehessen belőle készíteni bármit is. 

hecsedli.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dömpi, a kutya, aki imádja a gyümölcsöket:

227614_10200291483985516_441380220_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kb. másfél kg bogyót sikerült szedni, ami nagyjából 3-4 kisebb üveg lekvárra elegendő. Figyelmeztetek mindenkit,  hogy iszonyú macerás elkészíteni, így aki nem elég elszánt az ne kezdjen hozzá. Szegény mamám is mondta, hogy soha többet nem fog ilyen lekvárt készíteni. Mindenesetre az eredmény nagyon finom lett, így én bátran ajánlom a vállalkozó kedvűeknek! 

Recept: 

  • 1 kg csipkebogyó
  • fél  kg kristálycukor
  1. A csipkebogyókat alaposan megmossuk, majd késsel mindkét végüket levágjuk.
  2. A megtisztított bogyókat egy nagy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Forrástól számítva egy órán keresztül lassú tűznél, vason főzzük, időnként megkevergetjük (könnyen leragad).
  3. A megfőtt csipkebogyókat egy nagyon finom lyukú szűrűn át egy evőkanál segítségével átpasszírozzuk. Látszólag ebben a műveletben a héjtól és a magoktól szabadulunk meg, valójában azonban a csipkebogyó belsejében apró szúrós szőrök találhatók, ez a főellenség. Hogy ezekből a szőrökből biztosan ne maradjon a lekvárunkban a már átpasszírozott pépet érdemes még egyszer átpasszírozni.
  4. Megmérjük a préselményt. Ez azért fontos, hogy tudjuk, mennyi cukrot tegyünk majd hozzá.
  5. Előkészítjük az üvegeket és a pépet (vason, lassú tűzön) feltesszük főni. Amikor felforr a pép, akkor adjuk hozzá a cukrot. 1 kg préselményhez 50-60 dkg cukrot számítsunk attól függően mennyire szeretjük édesen. A cukor felolvadását követően még 20 perig főzzük. A kész lekvárt üvegekbe töltjük, tetejükre késhegynyi nátrium benzoátot szórunk, lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

TIPP: Ha a lekvárt túl macerásnak gondolod, készíts belőle teát! 

Elkészítése:
- este egy evőkanálnyi csipkebogyó húst beáztatunk 2 dl hideg vízbe
- másnap reggel leszűrjük, majd feltesszük 2 dl vízzel együtt melegíteni, de nem forraljuk fel. Csak éppen elkezd jobban melegedni, akkor elzárjuk.
Ezáltal kapunk összesen 4 dl csipkebogyó levet. A felmelegített levet langyosra hűtjük, majd összeöntjük a két levet.
Ezt fogyasszuk egész nap.
Ezen módszerrel az összes vitamint kinyerhettük a termésből - a héjából és a magjából is -
. A csipkebogyót nem szabad forrázni, mert a benne lévő C-vitamin hő hatására kicsapódik, így leveszítjük eme értékes vitamint!

(forrás)

Készítettem nyomtatható címkéket is:

 

cimke2.jpg

 

 

 

 

 

 

cimkekicsi2.jpg

 

 

 

cimkekicsi3.jpg

 

 

 

 

 

További letölthető címkék a blog facebook oldalán: ITT megtekinthetőek és letölthetőek!:)

hecsedli_1.jpg

 

 

Virág kitűző

Az igazság az, hogy most így karácsony után nehéz visszaállni a hétköznapi kerékvágásba. Kicsit nehezebb új bogbejegyzést írnom, mert eddig volt egy téma, amihez kapcsolódóan bármit kitalálhattam, most viszont tényleg BÁRMIről írhatnék, még is sokkal nehezebb helyzetben vagyok. Azért remélem lassan sikerül és az ötletek jönni fognak! (bár már gondolatban farsangi álarcokat gyártok, és Valentin-napra szivecskés csokikat...:))

Szóval a hétvégén nem sok kreatívkodásra volt időm, mert szombat délután az erdőbe mentünk csipkebogyót szedni, (erről bővebben holnap írok) ma pedig csak késő délután jutott eszembe valami. Ez a valami, egy virág formájú kitűző, amit filcből varrtam. Megint rosszabbra számítottam, de egész kis csini lett!:) 

Hozzávalók:

  • sötétkék filc anyag
  • sötétkék flitter
  • tű, cérna, 
  • kitűző alap
  • gomb

Elkészítési idő: kb. 1 óra (de csak mert lassan varrok..:D)

Elkészítés:

Vágjunk ki 5 ugyanakkora nagyságú körlapot az anyagból. (1.kép) Az első  szélére varrjunk fel flittereket (2.kép). A maradék négyet hajtsuk négybe a képen látható mód szerint (3.-4.kép) majd az elsőt varrjuk fel a csúcsánál a flitteres körlapra. (5.-6.kép)  Ezt ismételjük meg a maradék háromnál is. Én a szirmok csücskét és jobb szélét varrtam az alapra. A másik oldalát nem, így könnyen tudtuk őket szirom formájúra formázni a végén. 

filcvirag1.jpg

filcvirag2.jpg

A virág közepére varrhatunk flittert, vagy gombot, de nem kötelező. Esetleg pár öltéssel a szirmokat lehet egymáshoz rögzíteni, így egy kis rész sem fog látszani a közepéből. Én a virágomra egy világoskék gombot varrtam.  A hátuljára egy kisebb darab anyaggal varrjuk fel a kitűző alapot is. Készen is vagyunk! Fehér pólón, blézeren, pulcsin, mellényen nagyon jól mutat!:)

  filcvirag3.jpg

Fonott karkötő

Most, hogy elmúlt a karácsony és még nincs itt a farsangi szezon, sem a Valentin nap, úgy gondoltam, hogy belevetem magam az ékszerkészítésbe!:) Annyi mindent szeretnék még kipróbálni és megvalósítani. A terveim közt szerepel többek között tollas hosszú nyaklánc, többsoros vastag gyöngy karkötő és masnis fülbevaló. A héten el is kell majd látogatnom valamelyik gyöngy boltba, hogy a hozzávalókat megvásároljam. Addig is, most egy viszonylag egyszerű, hétköznapi viseletre ajánlott karkötőt készítettem. 

Elkészítési idő: 20perc

Hozzávalók:

  • 3különböző árnyalatú/színű szalag
  • kapocs
  • szalagzáró

Elkészítés:

Nagyon egyszerű, tegyük egymásra a három szalagot, fogóval nyomjuk a végére a szalagzárót.(1.kép) Fonjuk tetszőleges hosszúságúra, majd a végére is egy szalagzárót tegyünk. A kapocs felrakása nagyon könnyű, csupán egy kis fejű fogóra van szükségetek, amivel szétnyitjátok és bezárjátok a láncszemet, amire a kapcsot kell fűzni. A végeknél kilógó szálakat egy kis gyertyának a lángjánál le lehet égetni. (csak óvatosan!!)

mobil101.jpg

mobil102.jpg

Trüffel bonbon

Először is szeretnék Nektek nagyon-nagyon boldog, sikerekben és kreativitásban gazdag új évet kívánni!!:) Remélem 2013-ban is olvassátok a blogot és sok hasznos ötletet találtok majd itt. Én az új évben is törekszem arra, hogy minél több dolgot, készítési technikát mutassak Nektek!

Az első bejegyzésemben egy egyszerű finomság elkészítését olvashatjátok. Nagyon megtetszett ez a saját készítésű csoki ajándék ötlet, ezért a kókuszos bonbont tovább gondolva, kerestem egy trüffeles receptet is. Ezt is nagyon könnyű elkészíteni, elrontani pedig lehetetlen! Kezdőknek is ajánlom, mert tényleg 1-2 alapanyagból nagyon finom, egyedi édesség/ajándék készíthető! Ha unod a szokásos bonbon ajándékokat, ez tetszeni fog!:)

Elkészítési idő: 15 perc + szilárdulási idő + 15 perc a golyók formázása

Hozzávalók:(25db)

  • fél dl habtejszín
  • 15g méz
  • 1 evőkanál rum aroma
  • 10g vaj
  • 150g étcsoki

Bevonáshoz: darált mandula vagy cukrozatlan kakaópor, vagy darált mogyoró/dió, porcukor

Elkészítés:

A mézet a tejszínnel felforraljuk. Az ét csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és apránként beleöntjük a tejszínes mézet. Jól elkeverjük, majd mehet bele az ízesítő, végül a vaj. Addig keverjük, amíg jó krémes nem lesz.(1. kép) Ha már langyosra lehűlt, rakjuk be a hűtőbe, végül kb. 15 percre a mélyhűtőbe. A darált mandula elkészítése: a mandulát törjük fel, forraljuk fel vizet, amibe beletesszük a mandulákat. Kb. 1 perc után szedjük ki őket, és a barna vékony héjából szedjük ki őket. Mehet a sütőbe, kb. 5 percre. Akkor jó, ha sárgás, nagyon világosbarnás színe van. Ezután daráljuk le. (2.kép) Egy kiskanállal szedjünk a csokiból (3.kép), a kezünkkel gyorsan formázzunk belőle gombócot (nem baj, ha nem lesz túl szép a formája) , majd hempergessük meg a mandula darában. (4.kép) Elég, ha kisebb gombócokat csinálunk, mivel ez tömény csoki. 

mobil99.jpg

mobil100.jpg

Egyenként csomagoljuk be őket mikronfóliába és tegyük őket dobozba. Azért ajánlom inkább a dobozt az organza zancsó helyett, mert puhábbak, és ha egymásra rakjuk őket összenyomodhatnak. 

Fénykép0564.jpg

Boldog karácsonyt!

Kedves blog Olvasó, Látogató! 

Ezúton szeretnék Nektek nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánni! Remélem, a napotok csodálatos lesz sok szeretettel, jó kedvvel!

Karácsonyi utolsó posztom a jókívánságok mellett, az általam készített üdvözlő kártyákról szól. Az elkészítésükhöz keménypapírra, dekortapaszra, arany-ezüst zselés tollra és karácsonyi matricákra lesz szükségetek. Az ezüst és arany matricához fekete kartont használtam, mert az nagyon szépen kiemeli a motívumokat. Lyukasztóval tegyetek rá lyukat és már fűzhetitek is fel a szalagra. 

Kép 1094.jpg

Az ajándékok becsomagolva várnak a gazdáikra!:)

Kép 1102.jpg

Saját ízesítésű csoki (ajándék tipp!!)

WP_000147.jpg

Ezt az ötletet már nagyon rég meg akartam valósítani, csak ehhez szükségem lett volna egy konyhai hőmérőre. Ugyanis, ahhoz, hogy szép fényes legyen, a csoki temperálni kell. Ez kb. annyiból áll, hogy felolvasztjuk a csokit egy bizonyos hőmérsékletre, majd egy üvegtálban egy másik bizonyos hőfokra hűtjük. Hát én mindezt megpróbáltam hőmérő nélkül, az eredmény: fél siker. Ugye a gond az, hogy ha nem temperálunk csúnya lesz a csoki, ilyen fehéres foltok lesznek rajta, mint amikor kiüt rajta a cukor. Én megpróbáltam lehűteni, de nem lett tökéletes a végeredmény, bár nem is lett olyan csúnya. Elég a beszédből, lássuk, hogy készül a finomság!:)

Elkészítési idő: 30perc + csoki megszilárdulása

Hozzávalók:

  • 2 tábla csoki (fehér, tej)
  • mazsola, vörös áfonya, mandula, sótlan mogyoró
  • celofán+ masni a csomagoláshoz
  • Őzgerincforma (lehetőség szerint szilikonos)

 

 

 

Elkészítés:

Olvasszuk fel vízgőz felett az egyik tábla csokit, (ha van hőmérőnk és szeretünk pepecselni, akkor nyugodtan temperáljuk, ha beírjátok a google-ba rengeteg leírást kiad) kicsit várjunk amíg kihűl és besűrűsödik. Ezután öntsük bele az őzgerincformába. Mehetnek bele a magok!:) (én a tej csokisba raktam mazsolát és mogyorót) A fehér csokit is olvasszuk fel, de vigyázzunk, ne forrjon a víz aminek a gőzénél olvasztjuk, mert különben összeugrik. Várjunk, amíg hűl, sűrűsödik, végül tegyük ezt is a formába. Ebbe mehet a mandula és a vörös áfonya. Tegyük hűvös helyre, amíg megszilárdul. Tapasztalataim szerint, a fehér csokinak jóval több időre van szüksége. Kb. 3-4 óra után csomagolható!

 

Fotóalbum.jpg

Karácsonyi dalok

A készülődés, sütögetés, takarítás közben mindig karácsonyi dalokat hallgatok, Most megosztom veletek a kedvenceimet, amiket a rádió sajnos nem játszik. Pedig inkább ezeket kellene játszaniuk és nem az unásig játszott Last Crhistmas-t a WHAM!-tól....

Hát akkor lássuk:

Kezdeném a kedvencemmel, a tavaly megjelent Michael Bublé karácsonyi albummal. Vannak rajta ismert, kevésbé ismert dalok és az a legszuperebb benne, hogy a régieket új köntösbe, "Bublé" stílusba adja elő.

Egy 1957-es előadása a Jingle Bell Rock-nak, igazi klasszikus:

Egy gyönyörű karácsonyi dal egy igazi díva előadásában. Celine Dion: So this is Christmas

Újra egy régi klasszikus, Frank Sinatra aki egyszerűen minden cifra nélkül énekli a Have yourself a mery little Chrsitmas című dalt. 

Végül egy napjainkból is ismert pop szám. Nem tudom miért, nekem ez is tetszik:)

süti beállítások módosítása
Mobil