Ma egy kis délutáni csevejre hívtam át a barátnőimet és gondoltam, valami finomsággal készülök. Elő is vettem a nagy süteményes könyvemet és kerestem belőle egy egyszerű, csokis receptet. Brownie-val már próbálkoztam korábban is, de akkor - lehet a recept volt rossz, lehet én voltam béna- nem sikerült olyan jól, kiszáradt a sütemény. Ezt a receptet azonban nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!:)
Hozzávalók:
- 20dkg cukor
- 10dkg durvára vágott étcsokoládé
- 10dkg liszt
- 9dkg vaj
- egy marék mandula, vagy dió
- 2tojás
- fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál vanília kivonat
- negyed teáskanál só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 20cm-es, négyzet alakú tepsit. A száraz hozzávalókat (kivéve cukor) keverjük össze egy tálban.(2.kép) A vajat és a csokit gyöngyöző vízfürdő felett olvasszuk fel.(1.kép) Ha felolvadt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a cukrot(3.kép). Hagyjuk kissé kihűlni, majd mehet bele a két tojás.(4.kép) Jól keverjük el, ezután tegyük bele a mandulát(5.kép), vanília kivonatot (6.kép) és a száraz hozzávalókat.(7.kép) Tegyük bele a kivajazott, kilisztezett tepsibe, majd 35-40 percig süssük. Mielőtt felszeleteljük, várjuk, meg hogy kihűljön a tepsiben.
Ha tetszett a bejegyzés, vagy a blog, kérlek lájkolj facebookon is! Ott azonnal értesülhetsz a legújabb bejegyzésekről és még több fotót, letölthető tartalmat találsz!:)