Ezt az ötletet már nagyon rég meg akartam valósítani, csak ehhez szükségem lett volna egy konyhai hőmérőre. Ugyanis, ahhoz, hogy szép fényes legyen, a csoki temperálni kell. Ez kb. annyiból áll, hogy felolvasztjuk a csokit egy bizonyos hőmérsékletre, majd egy üvegtálban egy másik bizonyos hőfokra hűtjük. Hát én mindezt megpróbáltam hőmérő nélkül, az eredmény: fél siker. Ugye a gond az, hogy ha nem temperálunk csúnya lesz a csoki, ilyen fehéres foltok lesznek rajta, mint amikor kiüt rajta a cukor. Én megpróbáltam lehűteni, de nem lett tökéletes a végeredmény, bár nem is lett olyan csúnya. Elég a beszédből, lássuk, hogy készül a finomság!:)
Elkészítési idő: 30perc + csoki megszilárdulása
Hozzávalók:
- 2 tábla csoki (fehér, tej)
- mazsola, vörös áfonya, mandula, sótlan mogyoró
- celofán+ masni a csomagoláshoz
- Őzgerincforma (lehetőség szerint szilikonos)
Elkészítés:
Olvasszuk fel vízgőz felett az egyik tábla csokit, (ha van hőmérőnk és szeretünk pepecselni, akkor nyugodtan temperáljuk, ha beírjátok a google-ba rengeteg leírást kiad) kicsit várjunk amíg kihűl és besűrűsödik. Ezután öntsük bele az őzgerincformába. Mehetnek bele a magok!:) (én a tej csokisba raktam mazsolát és mogyorót) A fehér csokit is olvasszuk fel, de vigyázzunk, ne forrjon a víz aminek a gőzénél olvasztjuk, mert különben összeugrik. Várjunk, amíg hűl, sűrűsödik, végül tegyük ezt is a formába. Ebbe mehet a mandula és a vörös áfonya. Tegyük hűvös helyre, amíg megszilárdul. Tapasztalataim szerint, a fehér csokinak jóval több időre van szüksége. Kb. 3-4 óra után csomagolható!