ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Húsvéti játékok az egész családnak

2021. március 30. - sebidori91

Ez a Húsvét is más lesz mint a többi, talán többen hanyagoljuk a nagy társasági kirándulásokat, családi ünnepségeket, de reméljük már nem kell sokáig kibírnunk. 

Azon gondolkoztam, hogy hogyan lehetne mégis emlékezetessé, mókássá tenni ezt a hétvégét az egész családnak, így különböző játékötleteket gyűjtöttem, találtam ki, amit kicsik és nagyok is élvezhetnek! Minden állomáson pontokat gyűjthetnek a csapatok, vaaagy minden állomáson egy-egy csokitojás a nyeremény. 

Mert mi lehetne jobb, mint az együtt töltött idő, a közös élményszerzés?! :) 

  1. Klasszikus, tojás hordás evőkanállal. Két csapatra oszlik a család, mindenki kap 10-10 tojást, az a csapat nyer, akinek a legtöbb épp tojása marad. Kerüljetek meg egy fát, menjetek körbe a ház körül, minél izgalmasabb a terep annál viccesebb lehet a játék! :) Ha van kutya a kertbe plusz jó, mert  a leesett darabokat feltakaríthatja! :D
  2. Labdaterelés répával, már ahogy elképzelem mosolyra húzódik a szám :D Szóval van egy-egy jó nagy répánk egy  egy-egy labdánk. Ezt kellene A-ból B-be eljuttatni, akinek hamarabb sikerül az nyer. Persze nem lehet a labdába belerúgni, kézzel megfogni, csak répával terelni! (bent a házban mehet lufival is :D )
  3. Válasszunk egy jó nagy befőttes üveget, tegyünk bele a közepébe egy tojást, majd töltsük meg vattapamacsokkal. (Közben számoljuk, hogy mennyit rakunk bele) A család tagjainak az a feladata, hogy megtippelje, mennyi vatta van az üvegben. Az nyer, aki a legközelebbi számot mondja, vagy pontosan eltalálja! Övé a csoki! 
  4. Fújjunk fel 5-6 vagy akár 10 lufit. Az egyikbe tegyünk pici csokikat (mondjuk Kinder Schoko bons) egy-kettőbe lehet tenni megtévesztésnek legót, pici mogyorót, összegyűrt alufóliát,  szotyi szemeket. Bekötött szemmel kell kitalálniuk a többieknek, hogy melyikben van a finomság. 
  5. Játszunk Activity-t húsvéti témában! Itt csak rajzolni és mutogatni lehet, az a csapat a nyerő, aki a legtöbbet kitalálja. Ehhez készítettem nektek nyomtatható kártyákat, csak klikk a képre
  6. husvet2021.jpgKertben eldugott répák megkeresése, az nyer. aki többet talált!
  7. Nyuszi ugró verseny: ki tud nagyobbat ugrani? (helyből távolugrás)
  8. Nyuszika elveszett pompom farkincáját a helyére tenni bekötött szemmel. Az nyer aki pont eltalálja, vagy nagyon közel rakja! 
  9. Szívószállal cukorkákat egyik tálból a másikba átrakni. Az nyer, aki egy perc alatt a legtöbbet tudja sikeresen áthelyezni. De vigyázat, nem szabad megfogni a cukorkákat, csak a szívószál végére elszippantani.

 

10 Easter party games and activities for all ages including Easter minute-to-win-it games and some classic Easter picnic ideas. These Spring picnic games are simple and fun for kids and adults alike. Mostly you just need plastic eggs, jelly beans, and you can do most of these like the jelly bean pickup game, Easter Egg memory game, and free printable Easter Bingo game.

+1. Örömfestés a kertben: fogj egy széket, vagy asztalt, fordítsd fejjel lefelé (felfele álljanak a lábak) tekerd be folpack-kal. Jöhet a tempera és indulat a festés. Kint a szabadban nem baj ha maszatos lesz a föld, a következő eső elmossa. 

 

Ha tetszett a videó, iratkozz fel youtube csatornámra, kövess facebookon vagy instagramon! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr8216485778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása