ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Halloweeni játékok

2023. október 15. - sebidori91

Nemzetközi óvodában dolgozom, rengeteg nálunk a külföldi család. Megkerülhetetlen, hogy a Halloweeni ünneplés része legyen az évünknek. A gyerekek szeretik, a nem túl félelmetes boszikat, tökfaragást és persze a sok sok édességet. :D 

Ne csak tököt faragjunk idén, játszunk más, - otthon is gyorsan elkészíthető- vidám és fejlesztő játékot!

Íme egy lista a tavalyi programból:

  • Óriás kirakó: fessünk egyszerű mintákat (kastély, töklámpás, boszorkány kalap stb...) kartonpapírra, majd vagdossuk szét kisebb és/vagy nagyobb darabokra. A gyerekeknek össze kell rakni, nagyobbak számára el is rejthetjük a darabokat.
  • Pókmentés: kis pókokat (kikkben, pepcoban) pár száz forintért lehet vásárolni, de használhatunk kupakokat is) tegyünk egy mélyebb tálcába vörös lencsét vagy kukoricát vagy mákot és az edény tetejére celluxszal rögzítsünk néhány kötelet, hogy nehezebb legyen kiszedni a kis pókokat. A gyerekek használhatnak csipeszt, vagy az ujjukat a pókok megmentésére.
  • Boszi zokni párosító: keverjünk össze 8-10 pár színes, csíkos zoknit és kérjük meg a gyerekeket hogy segítsenek a kis boszinak összepárosítani az elkeveredett párokat. Autentikus boszis hangulatot kelt, ha egy bográcsot előveszünk és abba kell tenni az összepárosított zoknikat. (ez lehet a boszi üstje)
  • Varázstrutyi: készítsünk ételszínezékből, zselatinból és vízből egy zöld zselés anyagot, amibe rakhatunk különféle apró tárgyakat: gyöngyöket, magokat, gombokat. Tegyük egy nagyobb  (5l) befőttes üvegbe, vagy magas falú üvegedénybe. A gyerekek kedvükre turkálhatnak benne, kivehetik azt, ami szerintük szükséges, vagy mi találjuk ki, hogy miket szedegessenek ki. 
  • Extra ötlet: készítsünk szellemes nasikat, mandarinból, banánból és néhány gumicukor gilisztából.
h5.jpg h4.jpg
h3.jpg h1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr9218235093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása