ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Szellemes halloweeni játékok

2021. október 26. - sebidori91

Vannak akik beöltöznek, vannak akik nem beszélnek róla. Továbbra is nagyon megosztó ez, az Amerikából érkező ünnep. Úgy gondolom, ebből is át lehet venni jó szokásokat, hagyományokat, játékokat, mert a gyerekek nagyon szeretnek beöltözni és még eggyel több indokunk van arra, hogy egy különleges napot tartsunk. 

Az én óvodámban sok külföldi család is jár, ezért mi tartjuk a halloweent, a következő kérdés ilyenkor hogy hú, mit ért meg belőle a gyerek?

Szerintem  azt, hogy nem kell félni a rémisztő kosztümöktől, hogy igazából ha a félelmeink alakot öltenek, akkor mi akármit tehetünk velük. (gondoljunk csak a Harry Potterre) A gyerekek szeretnek kicsit borzongani, hiszen imádják a fogócskát, de csak addig ameddig épphogy nem elkapom őket, szeretik ha szörnyek, szellemek kergetik őket, mert a végén móka, kacagás és egy jó élmény kapcsolódik hozzá.

Mi tanulunk ilyenkor a baglyokról, békákról, denevérekről is, tököt faragunk és egy jó nagyot bulizunk! 

Íme néhány jópofa játék: 

  • Don't eat Pete! /

Ehhez szükség van egy A/4-es papírra, amin különböző fejek/szörnyek/ állatok vannak. Mindegyikre helyezünk egy mazsola szemet. Valakit kiküldünk a csoportból és a többiekkel megbeszéljük ki legyen Pete. Ha visszajött a kiküldött gyerek, elkezdheti enni a mazsolákat, azonban ha Pete-et akarja megenni, akkor mindenki egyszerre kiált: Don't eat Pete! És cserélünk, más valakit küldünk ki. 

halloween1.jpg

Letölthető/nyomtatható táblák:

  • Kísérlet

Papír vagy műanyag poharakra lesz szükségetek. Rajzoljatok az a poharakra arcokat (én szomorút, sírosat, nevetőset is rajzoltam) és az arcok száját vágjátok ki körömvágó ollóval (ne legyen nagyon a pohár alján). 

Mehet a pohárba: szódabikarbóna, ételszínezék, majd önthetik a gyerekek óvatosan az ecetet--> Színes, habos valami fog kifolyni a szájukon. Nagyon vicces! Mi próbáltuk több színnel is!

kiserlet.jpg

  • Óriási kastély festés

Szerencsések vagyunk, irodaházban van az óvoda, ezért a kuka tárolóban mindig fellelünk valami kis kincset, úgy értem óriási kartonokat. Na, ezt az óriási csomagoló kartont is nyár elején találtuk, gondoltuk jó lesz valamire. Mire másra, mint egy óriási halloweeni kalendáriumnak??!! Megrajzoltam, a gyerekekkel közösen kifestettük és minden nap az ovis buli napjáig felragasztunk egy alakot rá. Szellemet, baglyot, boszit, denevért...

halloween2.jpg

  • Ismét egy kísérlet, ezt a facebookon találtam, remélem meg tudjátok nézni: KATT

Röviden annyi, hogy egy narancssárga papírra rajzolunk különböző motívumokat, pók, tök, boszi stb...Erre egy üvegtálat teszünk, amibe rakunk vizet és beszínezzük a vizet (vízfesték) , hogy ne lehessen átlátni rajta. Eztán egy poharat teszünk a vízbe, fejjel lefele, és így ezt a területet láthatjuk, megnézhetjük hogy mi van a papíron, keresgélhetünk a vízben, ha ide-oda mozgatjuk a poharat.

Ezt ki fogom próbálni a gyerekekkel, sok ilyet fogok lerakni és mindegyik papíron lesz 2-3 keresztes pók. A gyerekeknek meg kell majd számolni mennyi van összesen elbújva a víz alatt! :) 

+1 TIPP: halloweeni angol dalok:

https://www.youtube.com/watch?v=oswYgBsk-O0&list=OLAK5uy_lG6NulV3cuDYvJ2193AzgLX1NzM2DIbFM

 

A végére hoztam pár feladatlapot/színezőt is:

hallowen3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr4516736340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása