ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Csokis mandula

2012. december 07. - sebidori91

Hónapok óta tervezem, hogy elkészítem ezt a finomságot, csak eddig nem volt kinek. A Mikulás érkezése jó alkalom volt arra, hogy kipróbáljam a fejemben már működő receptet. Mivel a mandula nagyon drága, ezért izgultam kicsit, nehogy elrontsam. A mandula megtisztítása elég hosszadalmas procedúra, ám a végeredmény miatt nagyon megéri a fáradozást!

Elkészítési idő: 1 óra (+mandula pucolás)

Kép 976.jpg

Hozzávalók:

  • 20 szem mandula
  • fél tábla ét csoki
  • celofán tasak

Elkészítés:

A mandulát megpucoljuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük őket pár percre. (1.kép) Vegyük ki, csippentsük le a csúcsát, majd csúsztassuk ki a héjából. (2.-3.kép) Melegítsük fel a sütőt, majd kapcsoljuk ki, így rakjuk be a mandulákat és néha forgassuk meg, amíg világosbarna nem lesz. (4.kép) Ezután, hústűre vagy fogpiszkálóra szúrjuk fel őket egyenként. (5.kép)

mobil88.jpg

Fél tábla csokit tegyük egy edénybe vízgőz fölé (6.kép).Használjunk jó minőségű csokit, mert ha kevés a kakaótartalma, nem lesz olyan folyékony, nehezebb lesz vele dolgozni. Ha felolvadt, ebbe mártsuk bele a mandulákat, (7.kép) majd tegyük pohárba, (8.kép) vagy rácsra (9.kép)

mobil89.jpg

 Ha a csoki megszilárdult, tegyük bele a celofán tasakba, majd egy keménypapírt tűzővel rögzítsünk és díszítsük kedvünkre. Írjunk rá valami kedves üzenetet színes tollal, dekoráljuk dekortapasszal vagy matricával. 

Kép 974.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr974953619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spotty 2012.12.08. 16:46:20

Nagyon jól néz ki. Nekem mostanában nincs időm ilyeneket készíteni sajnos, viszont az édességet imádom, úgyhogy bespájzoltam bolti csokikból. Ha esetleg mentek vásárolni ti is, akkor erre érdemes figyelni: ly.my/csoki
süti beállítások módosítása