Hónapok óta tervezem, hogy elkészítem ezt a finomságot, csak eddig nem volt kinek. A Mikulás érkezése jó alkalom volt arra, hogy kipróbáljam a fejemben már működő receptet. Mivel a mandula nagyon drága, ezért izgultam kicsit, nehogy elrontsam. A mandula megtisztítása elég hosszadalmas procedúra, ám a végeredmény miatt nagyon megéri a fáradozást!
Elkészítési idő: 1 óra (+mandula pucolás)
Hozzávalók:
- 20 szem mandula
- fél tábla ét csoki
- celofán tasak
Elkészítés:
A mandulát megpucoljuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük őket pár percre. (1.kép) Vegyük ki, csippentsük le a csúcsát, majd csúsztassuk ki a héjából. (2.-3.kép) Melegítsük fel a sütőt, majd kapcsoljuk ki, így rakjuk be a mandulákat és néha forgassuk meg, amíg világosbarna nem lesz. (4.kép) Ezután, hústűre vagy fogpiszkálóra szúrjuk fel őket egyenként. (5.kép)
Fél tábla csokit tegyük egy edénybe vízgőz fölé (6.kép).Használjunk jó minőségű csokit, mert ha kevés a kakaótartalma, nem lesz olyan folyékony, nehezebb lesz vele dolgozni. Ha felolvadt, ebbe mártsuk bele a mandulákat, (7.kép) majd tegyük pohárba, (8.kép) vagy rácsra (9.kép)
Ha a csoki megszilárdult, tegyük bele a celofán tasakba, majd egy keménypapírt tűzővel rögzítsünk és díszítsük kedvünkre. Írjunk rá valami kedves üzenetet színes tollal, dekoráljuk dekortapasszal vagy matricával.