ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Szerelmes üdvözlőkártyák

2013. január 31. - sebidori91

Ha valami igazán egyedivel szeretnéd meglepi a szerelmed, akkor készítsd magad az üdvözlőkártyát! Rengeteg lehetőség és technika áll a rendelkezésünkre, hogy elkészítsük a saját képeslapunkat. Tedd a párnájára, a reggelije mellé, rejtsd a táskájába vagy egyszerűen csak add oda Valentin-napon. Íme, három egyszerű ötlet, amelyiket gyerekek is könnyen elkészíthetnek!:)

Elkészítési idő: 20perc/db

Pöttyös az igazi

Hozzávalók:

  • fülpiszkáló
  • piros-arany festék (akár hobby festék, de lehet temepra vagy akár vízfesték is)
  • fehér keménypapír

Elkészítés:

Fehér keménypapírból vágj ki egy szívformát. A fülpiszkáló egyik végét mártogassuk bele a festékbe, de csak épphogy tegyük bele, mert kevés festékre lesz szükségünk. Nyomdaként használjuk a fülpiszkálót, pöttyözzük ki a világosabb színnel az egész szívet. (1.kép) Ha megszáradt,  jöhet a sötétebb (piros) szín, amivel a feliratot pöttyözzük. Ez lehet az angol szeretlek: love, vagy hiányzol: miss you, vagy csók: kiss. (mivel ezek kevesebb betűből állnak, jobban kiférnek a kis kártyákra)

TIPP: ha nem kártyaként szeretnénk odaadni, készíthetünk belőle mágnest. Egy kisebb kockát ragasszunk a hátuljára és már mehet is a hűtőre!

szerelem1.jpg

Szőrős-szívű

Hozzávalók:

  • piros keménypapír
  • folyékony ragasztó
  • fekete bársonypor

Elkészítés: 

A szív közepébe egy kisebb szív alakot rajzoljunk, majd folyékony ragasztóval kenjük be ezt a területet. (1.kép) Szórjunk rá vastagon bársonyport (2.kép), majd várjuk meg, amíg megszárad. Ezután az ujjunkkal, fülpiszkálóval vagy zsebkendő segítségével távolítsuk el a maradék port. (3.kép) Ha messziről, óvatosan egy kis lakkal befújjuk, tartósabb lesz. 

szerelem2.jpg

Piros csillogás

Hozzávalók:

  • fekete kemény kartonpapír
  • piros flitter
  • folyékony ragasztó

Elkészítés:

A szívformára írjuk fel a ragasztóval a kívánt szöveget, majd a flittereket óvatosan elhelyezve rakjuk fel egyenként. Egy hegyes eszközzel vagy csipesszel tudjuk megkönnyíteni a munkánkat.

szerelem3.jpg

Most már csak azt kell eldönteni, hogy melyiket kinek adjam?! :)

szerelem4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr725055199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása