Először is szeretnék Nektek nagyon-nagyon boldog, sikerekben és kreativitásban gazdag új évet kívánni!!:) Remélem 2013-ban is olvassátok a blogot és sok hasznos ötletet találtok majd itt. Én az új évben is törekszem arra, hogy minél több dolgot, készítési technikát mutassak Nektek!
Az első bejegyzésemben egy egyszerű finomság elkészítését olvashatjátok. Nagyon megtetszett ez a saját készítésű csoki ajándék ötlet, ezért a kókuszos bonbont tovább gondolva, kerestem egy trüffeles receptet is. Ezt is nagyon könnyű elkészíteni, elrontani pedig lehetetlen! Kezdőknek is ajánlom, mert tényleg 1-2 alapanyagból nagyon finom, egyedi édesség/ajándék készíthető! Ha unod a szokásos bonbon ajándékokat, ez tetszeni fog!:)
Elkészítési idő: 15 perc + szilárdulási idő + 15 perc a golyók formázása
Hozzávalók:(25db)
- fél dl habtejszín
- 15g méz
- 1 evőkanál rum aroma
- 10g vaj
- 150g étcsoki
Bevonáshoz: darált mandula vagy cukrozatlan kakaópor, vagy darált mogyoró/dió, porcukor
Elkészítés:
A mézet a tejszínnel felforraljuk. Az ét csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és apránként beleöntjük a tejszínes mézet. Jól elkeverjük, majd mehet bele az ízesítő, végül a vaj. Addig keverjük, amíg jó krémes nem lesz.(1. kép) Ha már langyosra lehűlt, rakjuk be a hűtőbe, végül kb. 15 percre a mélyhűtőbe. A darált mandula elkészítése: a mandulát törjük fel, forraljuk fel vizet, amibe beletesszük a mandulákat. Kb. 1 perc után szedjük ki őket, és a barna vékony héjából szedjük ki őket. Mehet a sütőbe, kb. 5 percre. Akkor jó, ha sárgás, nagyon világosbarnás színe van. Ezután daráljuk le. (2.kép) Egy kiskanállal szedjünk a csokiból (3.kép), a kezünkkel gyorsan formázzunk belőle gombócot (nem baj, ha nem lesz túl szép a formája) , majd hempergessük meg a mandula darában. (4.kép) Elég, ha kisebb gombócokat csinálunk, mivel ez tömény csoki.
Egyenként csomagoljuk be őket mikronfóliába és tegyük őket dobozba. Azért ajánlom inkább a dobozt az organza zancsó helyett, mert puhábbak, és ha egymásra rakjuk őket összenyomodhatnak.