ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Saját ízesítésű csoki (ajándék tipp!!)

2012. december 23. - sebidori91

WP_000147.jpg

Ezt az ötletet már nagyon rég meg akartam valósítani, csak ehhez szükségem lett volna egy konyhai hőmérőre. Ugyanis, ahhoz, hogy szép fényes legyen, a csoki temperálni kell. Ez kb. annyiból áll, hogy felolvasztjuk a csokit egy bizonyos hőmérsékletre, majd egy üvegtálban egy másik bizonyos hőfokra hűtjük. Hát én mindezt megpróbáltam hőmérő nélkül, az eredmény: fél siker. Ugye a gond az, hogy ha nem temperálunk csúnya lesz a csoki, ilyen fehéres foltok lesznek rajta, mint amikor kiüt rajta a cukor. Én megpróbáltam lehűteni, de nem lett tökéletes a végeredmény, bár nem is lett olyan csúnya. Elég a beszédből, lássuk, hogy készül a finomság!:)

Elkészítési idő: 30perc + csoki megszilárdulása

Hozzávalók:

  • 2 tábla csoki (fehér, tej)
  • mazsola, vörös áfonya, mandula, sótlan mogyoró
  • celofán+ masni a csomagoláshoz
  • Őzgerincforma (lehetőség szerint szilikonos)

 

 

 

Elkészítés:

Olvasszuk fel vízgőz felett az egyik tábla csokit, (ha van hőmérőnk és szeretünk pepecselni, akkor nyugodtan temperáljuk, ha beírjátok a google-ba rengeteg leírást kiad) kicsit várjunk amíg kihűl és besűrűsödik. Ezután öntsük bele az őzgerincformába. Mehetnek bele a magok!:) (én a tej csokisba raktam mazsolát és mogyorót) A fehér csokit is olvasszuk fel, de vigyázzunk, ne forrjon a víz aminek a gőzénél olvasztjuk, mert különben összeugrik. Várjunk, amíg hűl, sűrűsödik, végül tegyük ezt is a formába. Ebbe mehet a mandula és a vörös áfonya. Tegyük hűvös helyre, amíg megszilárdul. Tapasztalataim szerint, a fehér csokinak jóval több időre van szüksége. Kb. 3-4 óra után csomagolható!

 

Fotóalbum.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr674978535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S3rg3an7 2013.05.27. 10:43:17

Kérlek, engedj meg egy rövid pontosítást: a fehéres foltok a kak.aóvaj (a blog azt hitte, hogy csúnya szót írok le és nem engedett kommentelni...) "kiütődése" miatt jelentkeznek, nem a cukor miatt.
Amúgy nagyon tetszik az oldalad és a lelkesedésed, sok sikert a továbbiakhoz!
süti beállítások módosítása