Ez a bejegyzés nem teljesen illeszkedik a blog profiljához, de úgy érzem meg kell veletek osztanom ezeket a recepteket, mert nagyon finomak!:)
Főételként egy citromos fokhagymás csirkemellet készítettem tzatzikivel, rizzsel, desszertnek pedig Nigella Lawson-féle egyszerű csokis mousse-t, kicsit feldobva naranccsal. Imádom Nigellat, mert egyszerű és finom recepteket készít, és az a szenvedély ahogy süt-főz....imádom!:)
Így karácson és szilveszter után igazán jól esik egy könnyű, laktató salátás finomság. Kb. 45 perc alatt elkészültem mindennel, és nem is volt szükség nagy tudományra az elkészítésükhöz, úgyhogy bátran, vágjatok bele ti is!
Citromos fokhagymás csirkemell:(4-5 fő részére)
- másfél citrom kifacsart leve
- olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- Rama vaj
- 1 kg csirkemell
Csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk és rámával kikent tepsibe tesszük. 4 evőkanál olívaolajat összekeverünk 1, 5 teáskanál kakukkfűvel, a citromok levével, összenyomott fokhagymával, sózzuk borsozzuk, majd a húsokra öntjük. Hűtőbe legalább fél óráig hagyjuk pihenni. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük fóliával lefedve, majd további 25 percig fólia nélkül.

Tzatziki:
- 2 kígyóuborka
- 1 teáskanál só
- fél citrom leve
- olívaolaj
- 1 nagy doboz görög joghurt
- 1 teáskanál oregánó
- só, bors
- fokhagyma
Elkészítés: az uborkákat lereszeljük vékony szeletekre, besózzuk egy teáskanál sóval, hagyjuk pihenni 10 percig. A joghurtot összekeverjük a fél citrom levével, a teáskanál oregánóval, 4 evőkanál olívaolajjal, zúzott fokhagymákkal és sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Végül az uborkát kinyomkodjuk és a fokhagymás joghurtba tesszük.
Gyors csokis-narancsos mousse

Eredeti receptet Nigella Lawson egyik videójában láttam, csak én raktam hozzá egy kis narancsot, hogy könnyebb, gyümölcsösebb legyen az eredmény.
Hozzávalók: (6-7 adag)
- 2 tábla étcsoki
- 150 g pillecukor
- 400 ml habtejszín
- vaníliakivonat
- 50 g rama
- 1 narancs
- 1dl forró víz

Elkészítés:
A csokit kockákra törve a rámával és a pillecukorral egy edénybe tesszük, majd hozzáöntjük a forró vizet és addig főzzük, amíg elolvad a pillecukor. Ha kész, félretesszük és felverjük a habot a vaníliakivonattal. Ha az is kész, a csokis krémhez reszelünk 1 narancs héját és belefacsarjuk egy fél narancs levét, végül összekeverjük a csokis és habos krémet. Végül kis üvegtálkákba, vagy poharakba halmozzuk. 1-2 órára hűvös helyre tesszük, utána fogyasztható!:)