ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Adventi koszorú

2012. november 26. - sebidori91

Ma végre összeszedtem magam és elkészítettem az adventi koszorúnkat. Azon morfondíroztam a legtöbbet, hogy a koszorú alap köré élő fenyőt, borostyánt, szalagot, vagy valamilyen anyagot tekerjek. Végül az anyag mellett döntöttem, mert az nem potyog le, mint a fenyő tűlevelei. A gyertya díszítése (amelyet itt olvashattok) megadta a koszorú színvilágát és a stílusát is. 

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • koszorú alap
  • fehér organza anyag
  • ezüs, sötétkék szalagok
  • négy gyertya
  • gombostű
  • gyöngyházfényű fehér gyöngyök

Elkészítés:

Készítsük elő a koszorúnkat. (1.kép) Ha a korábbi években már használtunk, bizonyosodjunk meg róla, hogy nem maradtak benne kósza drótdarabok. Kb. 10-15cm széles fehér organza anyagra van szükségünk (2.kép), amit hajtsunk hosszába félbe, majd az egyik végét a koszorú aljához gombostűvel rögzítsük (3.kép). Kezdjük el feltekerni, (4.kép) végül hagyjunk ki egy kb. 5cm széles részt (5.kép) és a végét is gombostűvel rögzítsük. Ezüst szalagot tekerjünk az fedetlen részre. (ezt is gombostűvel rögzítsük)(6.kép)

mobil74.jpg

A gyertyák aljába szúrjunk vastag drótokat (7.kép)- ha nehéz a gyertyába szúrni őket, forrósítsuk fel egy mécses lángjánál- Ezután rakjuk fel a koszorúnkra. Vágjunk le 4 sötétkék selyemszalagot (9.kép) kössünk mindegyikre egy masnit.(10.kép) Fogjunk egy gombostűt, fűzzünk fel rá egy gyöngyöt (11.kép) majd a masnit, végül tegyük a gyertyá közé. (12.kép)

mobil75.jpg

Kép 861.jpg

TIPP: Néhány kisebb gyöngyöt szurhatunk gombostűvel a koszorúra, így még izgalmasabb lesz. 

mobil76.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr74927047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása