ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Könnyű ebéd januárra

2014. január 10. - sebidori91

Ez a bejegyzés nem teljesen illeszkedik a blog profiljához, de úgy érzem meg kell veletek osztanom ezeket a recepteket, mert nagyon finomak!:) 

Főételként egy citromos fokhagymás csirkemellet készítettem tzatzikivel, rizzsel, desszertnek pedig Nigella Lawson-féle egyszerű csokis mousse-t, kicsit feldobva naranccsal. Imádom Nigellat, mert egyszerű és finom recepteket készít, és az a szenvedély ahogy süt-főz....imádom!:) 

Így karácson és szilveszter után igazán jól esik egy könnyű, laktató salátás finomság. Kb. 45 perc alatt elkészültem mindennel, és nem is volt szükség nagy tudományra az elkészítésükhöz, úgyhogy bátran, vágjatok bele ti is!

Citromos fokhagymás csirkemell:(4-5 fő részére)

  • másfél citrom kifacsart leve
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • Rama vaj
  • 1 kg csirkemell

Csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk és rámával kikent tepsibe tesszük. 4 evőkanál olívaolajat összekeverünk 1, 5 teáskanál kakukkfűvel, a citromok levével, összenyomott fokhagymával,  sózzuk borsozzuk, majd a húsokra öntjük. Hűtőbe legalább fél óráig hagyjuk pihenni. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük fóliával lefedve, majd további 25 percig fólia nélkül. 

DSC01764.JPG

Tzatziki:

  • 2 kígyóuborka
  • 1 teáskanál só
  • fél citrom leve
  • olívaolaj
  • 1 nagy doboz görög joghurt
  • 1 teáskanál oregánó
  • só, bors
  • fokhagyma

Elkészítés: az uborkákat lereszeljük vékony szeletekre, besózzuk egy teáskanál sóval, hagyjuk pihenni 10 percig. A joghurtot összekeverjük a fél citrom levével, a teáskanál oregánóval, 4 evőkanál olívaolajjal, zúzott fokhagymákkal és sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Végül az uborkát kinyomkodjuk és a fokhagymás joghurtba tesszük. 

Gyors csokis-narancsos mousse 

DSC01759.JPG

Eredeti receptet Nigella Lawson egyik videójában láttam, csak én raktam hozzá egy kis narancsot, hogy könnyebb, gyümölcsösebb legyen az eredmény.

Hozzávalók: (6-7 adag)

  • 2 tábla étcsoki
  • 150 g pillecukor
  • 400 ml habtejszín
  • vaníliakivonat
  • 50 g rama
  • 1 narancs
  • 1dl forró víz

DSC01752.JPG

Elkészítés:

A csokit kockákra törve a rámával és a pillecukorral egy edénybe tesszük, majd hozzáöntjük a forró vizet és addig főzzük, amíg elolvad a pillecukor. Ha kész, félretesszük és felverjük a habot a vaníliakivonattal. Ha az is kész, a csokis krémhez reszelünk 1 narancs héját és belefacsarjuk egy fél narancs levét, végül összekeverjük a csokis és habos krémet. Végül kis üvegtálkákba, vagy poharakba halmozzuk. 1-2 órára hűvös helyre tesszük, utána fogyasztható!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr275751661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása