ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Az ősz ajándéka

2013. október 09. - sebidori91

IMG_1084k.jpg

Bár személy szerint én nem rajongok a dióért, azért még is csak mondhatjuk, hogy az ősz egyik legszebb ajándéka a dió. Rengeteg jótékony hatása mellett a téli süteményeket alap hozzávalója. Az erdőben sétálgatva szedtem néhány szem diót és meglepetésemre piros volt a belseje. Utánaolvastam az interneten és kiderült, hogy semmitől nem kell félni, teljesen normális az a dió is, ez csak egy nagyon ritka elváltozás amely se pozitív, se negatív irányban nem módosítja a dió minőségét. 

Néhány hasznos tulajdonsága: 

  • javítja szervezetünk inzulintermelését ezért megelőzés érdekében érdemes fogyasztani belőle
  • esszenciális zsírtartalmának köszönhetően segíti vérnyomásunkat az egészséges szinten tartani
  • magas telítetlen zsírtartalmának köszönhetően csökkentheti a szervezet koleszterin szintjét
  • napi néhány szem segít az érfalak rugalmasságának megőrzésében 
  • magas E-vitamin tartalmának köszönhetően immunerősítőnek is kiváló

IMG_1077k.jpg

Mit tartalmaz a dió:
Egy 13 dióbél-mintát összesítő részletes amerikai vizsgálati eredmény szerint 100 g száraz dióbélben átlagosan van: 
• Víz 4,07 g 
• Energia 654 kcal 
• Energia 2738 kj 
• Protein 15,23 g 
• Olaj, zsír 65,21 g 
• Szénhidrát 13,71 g 
• Ásványi anyag 1,78 g 

(források 1, 2)

Tegnap egy óra alatt ennyi diót sikerült megpucolnom:

IMG_1074k.jpg

A dió héját se dobjátok ki! (legalábbis a nagyobb darabokat ne) Én is elraktam, mert koszorút szeretnék belőle készíteni! Csak dióhéjra, ragasztópisztolyra és egy koszorú alapra lesz szükségetek!

IMG_1082k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr65557926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása