Mitől lesz karácsonyi a linzer? Hát attól, hogy hópihe formája van! ;)
Alapvetően nem szeretem a linzert, mert egy száraz, túl édes süteménynek tartottam, azonban nem hagyott nyugodni a dolog, hogy egy ilyen népszerű süteményt csak úgy ne szeressek. Kerestem egy jó receptet, elővettem a hópihés szaggatómat és már hozzá is láttam a sütéshez.
A tészta nagyon egyszerű, bár én az eredeti verziót kicsit megvariáltam
- 6 dkg porcukor
- 6 dkg nyírfa porcukor (nem mertem az egészet lecserélni, de legközelebb már 12 dkg nyírfacukorral fogom készíteni)
- 38 dkg finomliszt
- 1 cs. vaníliás cukor (nyírfa)
- 25 dkg Vénusz Vanília ízű sütőmargarin
- 3 tojás sárgája (mi legyen a fehérjével? ---> habcsók!!)
- 1 citrom lereszelt héja
Lekvárnak pedig egy diabetikus (házi) málnalekvárt használtam.
A hozzávalókat összegyúrtam majd egy órára betettem a hűtőbe a tésztát. Újra átgyúrtam, kinyújtattam majd szaggattam. A kis középső lyukhoz gyűszűt használtam. 10-13 perc alatt megsültek 190-200 fokon.
Kihűlés után lekvárral ragasztottam össze a két oldalt, majd dobozba raktam. Másnap már puha volt!! :)
Nektek van jól bevált linzer receptetek?