Az interneten találtam ez az izgalmas receptet, amiben az avokádót édességként készítik el. A puding alapja az avokádó húsa, az ízesítés pedig a banán, a méz és a kakaópor. Nagyjából 10 perc alatt elkészül ez az egészséges, laktató finomság.
Miért fogyasszatok sok avokádót? Azért mert...:
- Az avokádó ugyanis kifejezetten nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C-, E- és D vitamint egyaránt.
- Legnagyobb arányban kálciumot és magnéziumot tartalmaz, és ezeknek az anyagoknak a megoszlása kifejezetten ideális a gyümölcsben.
- A gyümölcsben megtalálható olajok erősítik a szervezetet, normalizálják az étvágyat és nem utolsó sorban segítenek a szervezetnek, hogy a felvett tápanyagok hatékonyan felszívódhassanak, hasznosulhassanak a szervezetünkben.
- A rendszeres avokádófogyasztás csökkenti a káros koleszterin szintjét (LDL), de ezzel párhuzamosan nem csökkenti a hasznos (HDL) szintet.
Amire szükségetek lesz: (6 adag)
- 3 érett avokádó (fekete, ha benyomjuk a héját, úgy marad)
- 2 banán
- 1 teáskanál vanília aroma
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál cukrozatlan kakópor
Ezt mind jól össze kell turmixolni és már kész is van! Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek jól összérjenek.