ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Dobozoljunk! I.

2012. április 18. - sebidori91

Szerintem a legegyszerűbb és legpraktikusabb ajándék egy saját készítésű doboz. Rengeteg technikával elkészíthetjük, festhetjük, ragaszthatjuk, használhatunk szalvéta technikát és még sorolhatnám. Az a nagyszerű, hogy ma már a hobby boltok rengetek lehetőséget nyújtanak nekünk. Van doboz fából, keményebb papírból, választhatunk kisebb dobozt, nagyobbat, kör alakút, esetleg oválisat. Egyszóval mindenki megtalálja a neki tetszőt, és biztos hogy nem készíthetünk két ugyanolyan dobozkát. (kivéve, ha ez a cél)

Azt szeretem  a saját készítésű ajándékokban, hogy (szinte) mindenkinek tökéletes ajándék. Fiatal lányoknak tökéletes smink cuccok, körömlakkok tárolására. Anyunak, nagyszülőknek adhatunk benne bonbont, vagy esetleg egy szép sálat.

Most néhány (már korábban) elkészített darabot mutatok nektek, hátha kedved kaptok elkészíteni egyet. Az elkészítéshez nincs másra szükség csupán:

  • hobby festék: 348 Ft  (30ml)
  • decoupage ragasztó: 398 Ft (60ml)
  • decoupage lakk
  • hobby ragasztó : 398 Ft (60ml)
  • szalag (díszítéshez)
  • kartondoboz 16*9 : 597 Ft

P4160606.JPG

Első lépésként a doboz tetejét befestettem fehérrel, majd amíg száradt, az alját feketével. A fedélt két rétegben szükséges befesteni a jó fedéshez. Miután megszáradt a festék, hobby ragasztót viszek fel ecsettel a tetőre. A szalvéta alsó két rétegét eltávolítom, majd szépen óvatosan ráhelyezem a tetőre. Először kézzel belülről kifelé rányomkodom, majd hobby ragasztót/vagy lakkot viszek rá óvatosan középről kifelé haladva. (ecsettel) Vigyázni kell, mert a szalvéta nagyon vékony és könnyen elszakad!

Fénykép0051.jpg

A kép minősége sajnos nem lett túl jó....A doboz teljesen fehérre van befestve. A technika ugyanaz, mint az előzőnél. Itt is szalvéta van a doboz tetején. A szalag nélkül túl egyszerű volt, ezért a fedél szélére került ez a kis masni. Hobby ragasztó segítségével rögzítettem.

doboz13.jpg

Ez egy különleges doboz, hiszen a teteje úgy van kialakítva, mintha egy képkeret lenne.

Az alja fehér, és a középső képrész (a szalvéta alatt) is fehér. A keret rózsaszín (mint a virág). A betűket egyenként vettem hozzá, vékony fából voltak, ezeket is legalább két-három rétegbe kellett lefestenem fehérrel, hogy jól fedjen. A dobozba én kókuszos bonbonokat adtam ajándékba.  (leírását lásd itt)

Remélem kedvet kaptatok ahhoz, hogy kipróbáljatok elkészíteni egy ilyen dobozt. Előre szólok, nagyon könnyű és azoknak is ajánlom akiknek nem olyan jó a kézügyességük!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr514459305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása