ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Ajándék édesszájúaknak

2012. április 08. - sebidori91

Amikor közelednek az ünnepek,vagy szimplán egy közeli barátom születésnapja, (általában) már két-három héttel korábban elkezdek gondolkozni azon, mit is adhatnék neki. Lányoknál ez könnyebben megy, de van amikor valami mást, különlegesebbet szeretnék.

Ez az ajándékötlet karácsony előtt jutott eszembe, és a nagy sikerre való tekintettel, azóta újra és újra elkészítem. Az egész nagyon egyszerű: házi bonbon, selyempapírba csomagolva, (vásárolt, vagy saját készítésű) dobozba, vagy egy szép anyag zsákba.

Kókuszos bonbon

hozzávalók: (30-35 bonbonhoz)

  • 2dl tej
  • 8dkg Rama vaj
  • 6dkg cukor
  • egy csomag vanilliás cukor
  • 2ek gríz
  • 10-15 dkg kókuszreszelék
  • 30dkg jó minőségű étcsokoládé (erre a bevonáshoz van szükség, azért fontos hogy jó minőségű legyen, mert felolvasztva folyósabb, így könnyebb vele dolgozni)
  • 1ek olaj

Elkészítés: 

A tejet a cukorral és a vajjal feltesszük főni, amikor felforr,folyamatos keverés közben  beletesszük a kókuszreszeléket és a grízt. (így nem lesz csomós a gríz) Ha jól elkevertük, lefedjük 10-15 percre, hogy a gríz megpuffadjon. Megvárjuk amíg lehűl, majd betesszük a fagyasztóba egy 20-25 percre, vagy addig amíg jól formázható nem lesz a massza.

Mialatt hűl a kókuszos masszánk, az apróra tört csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd 1 ek olajat teszünk bele (ettől lesz szép fényes a csoki) . Mikor már formázható a kókuszos massza, kivesszük a hűtőből és nem túl nagy (ferrero csoki méretű) golyókat formázunk belőlük. Ha kész van mind, gyorsan egyenként beleforgatjuk a csokiba a golyókat, majd egy sütőpapírral kibélelt tálcára helyezzük őket. Jobb minőségű csokinál kb 2-3 óra a teljes megszilárdulási idő.

TIPP: díszíteni lehet kókuszreszelékkel, vagy színes torta díszítő golyókkal.

Az eredeti receptet innen vettem, de egy kicsit átvariáltam.

Ezután jöhet a csomagolás: hobby boltokban könnyen beszerezhető színes selyempapírokba, vagy vékonyabb (könnyen hajtogatható, nem szakadós) fényes papírokba lehet csomagolni. Ha szükséges valami szép szalaggal egyenként megkötjük a bonbonok csomagolását, hogy ne essen ki a papírból.

Készítettem egy kollázst, az előkészületekről, és a már elkészült,becsomagolt bonbonokról: 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr434371791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása