Ez az én kedvenc házi zabkeksz receptem! Nagyon gyorsan elkészül, csupán pár alapanyag kell hozzá és nagyon finom, laktató keksz lesz belőle. Most nyírfacukorral készítettem, így cukorbetegek és fogyókúrázók számára is tökéletes választás.
- 12 dkg zabpehely
- 8 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 6 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 6 dkg cukor (nyírfacukor)
- 1 ek méz
- 3 ek tej
- 10 dkg puha RAMA
- 1 mk sütőpor
- 2 ek csoki reszelék
- vanília aroma
- egy marék mogyoró (opcionális)
A száraz összetevőket összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a mézet, tejet, vajat és az aromát is. Kis gombócokat formálunk, amiket picit kilapítunk, majd 170 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Nagyon finom, nagyon laktató, reggeli helyett is kitűnő!