Bár a magyar eper ára még az egekben van, a nagyobb üzletekben már lehet kapni spanyol, görög epret, így az eperimádóknak nem kell tovább a fagyasztott verziót fogyasztaniuk. Az epret rengeteg módon lehet felhasználni: finom csak úgy, porcukorral, fagyiba, levesbe, joghurttal stb. Én most csokiba mártottam, így nagyon dekoratív édesség lett belőle, ami kitűnő anyák napjára is! :)
Hozzávalók:
- eper
- fehér/tej/ét-csoki (10 szem epernek elég fél-fél tábla csoki)
- színes cukorszórók
Az epret mossuk meg, várjuk meg amíg megszárad, vagy töröljük meg papír törlőkendővel. A csokikat (először csak fél táblát) mikróban 650W-on 1 percig melegítsük. Nem fog teljesen felolvadni, de ha 1-2 percig kevergetjük, akkor homogén, krémes állagú csoki krémet kapunk. Ebbe mártsuk bele az epreket a zöldjüknél fogva. Sütőpapírra tegyük, ha szeretnénk, még a csoki megszilárdulása előtt díszíthetjük színes cukordrazsékkal. A tej és a fehér csoki fél óra alatt megszilárdul, az étcsokinak picit több a szilárdulási ideje. Selyempapírral kibélelt dobozba kedves ajándék lehet. Jó étvágyat! ;)