ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Szülinapi mézes krémes

2014. augusztus 16. - sebidori91

Újabb szülinap, újabb torta recept! Ez szerintem egy viszonylag nehezebb, időigényesebb darab, viszont az eredmény nagyon mutatós és laktatós! :)

Szerencsére, ő sem igényel semmi extra, drága hozzávalót (na jó, kivéve a mandulát) így aztán tényleg bárki bármikor nekikezdhet.

(A recept a 2014.márciusi Nők Lapja Konyha újság 31. oldalán található)

kremes01.jpg

Hozzávalók:

tészta:

  • 5 dkg kocka margarin 
  • 1 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 3-4 evőkanál tej
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A tojást a tejjel elkeverjük, eközben vízgőz fölött elkezdjük olvasztani a mézet, margarint és cukrot. Ha a margarin elolvadt, szépen óvatosan belecsurgatjuk a tojásos tejet és sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. Lisztet a szódabikarbónával elkeverjük, majd a folyékony hozzávalókkal összeöntjük. Összegyúrjuk hogy tésztát kapjunk. Ezt 4 egyenlő részre osztjuk és 24-26 cm átmérőjű körre (akár pizzasütő) nyújtjuk. Egyenként 10-12 percig sütjük.

kremes06.JPG

kremes05_1.JPG

 

Krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 tojássárgája
  • 5 dl tej
  • 10 dk kristálycukor
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

3 dl tejet felforralunk, közben a pudingport a maradék tejjel, cukorral és tojássárgájával csomómentesre keverjük.  Amikor forr a tej, folyamatos keverés közben hozzácsurgatjuk a pudingporos tejet is. Addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Hagyjuk hűlni, addig  margarint a porcukorral habosra keverjük robotgéppel. Ezt is hozzáadjuk a pudinghoz. Kész  a krém.

kremes05.JPG

 

Torta összeállíása:

  • baracklekvár
  • 10 dk hántolt mandula pirítva
  • 1 tábla étcsoki + 2 evőkanál olaj

Minden tészta tetejére kenünk 3-4 evőkanállal a pudingból, majd a következő lap alját lekvárral kenjük meg és a tetjét újra pudinggal. Tehát így néz ki: tészta+puding+lekvár+tészta+...stb. Ahhoz hogy a krém jól kenhető legyen, legalább 2-3 órára hűtőbe kell tenni a torta összeállítása előtt. A torta oldalára is tegyünk a pudingból. Körbetekerjük a tortát folpackkal és hagyjuk puhulni másnapig. Másnap felolvasztjuk a csokit az olajjal és ráöntjük a torta tetejére. A pirított mandulát  a széleire nyomkodjuk.

kremes04.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr626609383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása