Pár napja délután valami finom csokis édességre vágytam és éppen a legújabb Good Food magazint lapozgattam, ahol meg is találtam a tökéletes sütit. Ehhez sem kellett túl sok extra hozzávaló, (banán, csoki) ezért azonnal nekiláttam:)
A Facebookon már láthattátok az eredményt, most pedig jöjjön a recept!:)
Hozzávalók:
- 1 dl olaj
- 175 g finomliszt
- 175 g cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tábla 60%-os csoki feldarabolva (pl. Tibi)
- 2 közepes érett banán + díszítéshez
- 3 tojás (kettő szétválasztva)
- fél dl tej
- 1 tk vaníliakivonat
krém:
- 1 tábla tejcsoki
- 1 dl tejföl
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
Keverd össze a száraz hozzávalókat, közben a két tojásfehérjét verd fel kemény habbá egy csipet sóval. Az 1 egész tojást + két tojássárgáját keverd el az összenyomkodott banánokkal plusz az 1 tk vaníliakivonattal és az 1 dl olajjal, fél dl tejjel. Így most három edényben vannak a hozzávalók. Először a tojássárgájás banános péphez adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, majd óvatosan keverjük bele a 2 felvert tojásfehérjét. Így egy könnyebb, habosabb tésztát kapunk. Én szilikonos őzgerincformába sütöttem, ebből könnyen ki lehet szedni sütés után. Ha nincs szilikonos formátok, akkor mindenképpen használjatok sütőpapírt!!
A sütit én gázsütőben kb 60 percig sütöttem közepes lángon, felül.
A krém kb 5 perc alatt elkészül:) Olvasszátok fel a tejcsokit, majd keverjétek hozzá a tejfölt és a vaníliakivonatot. Ezután 10 percre mehet be a hűtőbe, majd pedig a sütire. Díszíthetitek szárított banánnal, de mivel nálunk azonnal elfogyott, ezért én friss banánt tettem rá. Nagyon csokis, nagyon finom!!
A sütésről lépésről lépésre képeket találtok a galériában: