ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Egyszerű csokifagyi

2013. július 31. - sebidori91

fagyi.jpg

Imádom a fagyit, és a kedvenceim közé tartozik a csokis, ezért megpróbáltam otthon elkészíteni. Sajnos nincs fagylaltgépünk ezért sokáig ódzkodtam az elkészítésétől, de ezután biztosan gyakrabban fogok nekilátni! Nem olyan krémes mint a bolti, de nagyon finom, nagyon csokis és a miénk!:)

hozzavalok16_1.jpg

Elkészítés:

A három tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel.

fagyi1.jpg

A cukrozatlan kakaóport a tejjel, tejszínnel és a vanília aromával habverővel jól elkeverem, majd forralásig főzöm. Az étcsokit daraboljuk bele és kevergessük addig, amíg el nem olvadnak. Ezután leveszem a tűzről és hagyom lehűlni. 

fagyi2.jpg

Ha lehűlt, folyamatos keverés közben öntsük hozzá a cukros-sárgájás masszához. 

fagyi3.jpg

Végül tegyük be a mélyhűtőbe. Először 1 óra után keverjük át, majd félóránként nagyjából 4-5 óráig. Fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki a mélyhűtőből. Tálalhatjátok finom idénygyümölcsökkel vagy csak úgy, magába!:)

 

fagyi4.jpg

A játékhoz kattintsatok a képre!!:)

 

epresnyeremeny.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr685436096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása