ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Csipkés karkötő

2013. április 23. - sebidori91

A csipke idén nagyon divatos lett, tesznek csipkét farmerre, pólóra, díszítenek vele cipőket táskákat és még sorolhatnám. Itthon is találtam néhány szép darabot és úgy gondoltam, hogy a csipkés virág hajgumi után (itt) elkészítek egy csipkés karkötőt is. Az elkészítése nem túl nagy ördöngösség, viszonylag hamar megvan és szép, elegáns kiegészítő lesz a végeredmény!:) Nézzetek körül otthon Ti is, hátha lapul a varrós doboz alján egy kis csipke!

karkoto3_1.jpg

hozzavalok3.jpg

Elkészítés:

Vágjunk le a csuklónkat körbeérő darabot a gumiból és használjunk egy jó hosszú darab csipkét. (1.kép) A csipke végét hurkoljuk vissza (mintha egy masni egyik oldala lenne) (2.kép) és így varrjuk fel a gumi végére. (3.kép) A csipke folytatásából is hajtsunk vissza és ezt is középen rögzítsük. (4.kép) Így cikk-cakkban haladjunk végig. (5.kép)

karkoto.jpg

 A hajtásokat szorosan egymásra tegyük, mindig csak 2-3 mm-t haladva. (6.kép) A végéhez érve jó szorosan dolgozzuk el  a cérnát. (8.kép)

karkoto2_1.jpg

A gyöngyöket, strasszokat, gombokat helyezzük el ízlésünk szerint (9.kép) és ragasztópisztollyal rögzítsük a kívánt helyre. (10.kép)

karkoto4.jpg

Végül, a két végét jó erősen varrjuk össze. 

Készen is vagyunk. Mivel gumiból készítettük, így nem kell a kapoccsal bajlódni és ajándékba is adhatjuk, hiszen  nem baj, ha egy kicsit kisebbre vagy nagyobbra sikerül. 

karkoto5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr615243559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása