ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Virágos hajgumi

2013. április 16. - sebidori91

Túl sok és túl csicsás ékszereket nem igazán szoktam hordani, de a virágos hajgumikat, csatokat nagyon szeretem!:) Az a jó az itthon készített kiegészítőkkel, hogy teljesen önállóan, a saját ízlésem szerint alakíthatom őket, így biztosan olyan lesz, amilyet gyakran fogok hordani. A tegnapi virágos-masnis karkötő után, ma egy csipkés virág hajgumit mutatok Nektek!

viraghaj2.jpg

viraghoz.jpg

 

 

 

Elkészítés:

A csipkéből vágj le egy 15-20 cm-es darabot (1.kép), majd sűrű öltésekkel kezd el összeráncolni. (2.kép) Az így kialakult kör végeit varrd össze. (3.kép) A virág hátuljára pedig egy  kis kör alakú filc darab kerül. (4.kép) Erre könnyebb lesz a gombot és a hajgumit erősíteni. 

viraghaj.jpg

Válasszuk ki az ideális gombot vagy gyöngyöt. Én az arany középnél döntöttem, mert ezzel a gombbal korábban egy gyűrűt is készítettem. Így lesz a kollekciónak egy második darabja is!:)

viraghaj2_1.jpg

Varrjuk fel a gombot jó pár öltéssel, hogy tartós maradjon, végül a filckör közepébe helyezzük a hajgumit és a két lapját összevarrjuk. Ha biztosra akarunk menni, előtte ragasztópisztollyal is rögzíthetjük a virágot a gumira. (5.kép)

viraghajba4.jpg

viraghaj5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr695229827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása