Ez a csokis csiga tökéletes választás azoknak, akik már unják a pékségekben vásárolt pékárut és holnap reggel inkább valami olyat szeretnének enni, amiről tudják, miből készült! Finom, laktató, édes!:)
Én kenyérsütő géppel készítettem, így a receptet is erre van specializálva, azonban szerintem nyugodtan elkészíthetitek ha nincs ilyen gépetek, kézzel.
Hozzávalók:
- 1 csésze langyos tej (2dl-es bögrét használok)
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál megolvasztott, majd lehűtött vaj
- 3+1/4 csésze finomliszt
- 1 teáskanál élesztő
- 1 tábla étcsoki
- 1 tojás felverve
Elkészítés:
Tegyük az élesztőig a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében (tehát az étcsokin és tojáson kívül mindent) a kenyérsütő gépbe. Válasszuk ki a dagasztás,vagy dough programot.
Ha a program befejeződött, vágjuk kockákra a csokit és gyúrjuk 2-3 percig a tésztát (1.kép), lisztes gyúródeszkán. Ezután adjuk hozzá a csokit, gyúrjuk addig, amíg a csoki egyenletesen eloszlik a tésztában. Vágjuk a tésztát 7 egyenlő formába, majd mindegyikből készítsünk elvékonyodó hurkát és ezt tekerjük fel csigába. (2.kép) Tegyük a tekercseket olajjal megkent és belisztezett sütőlapra, fedjük le olajozott folpackkal, (4.kép) majd hagyjuk meleg helyen pihenni 45 percig.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Kenjük meg a csigákat a felvert tojással (3.kép) és tegyük be a sütőbe kb 25 percre. (nekem 20 perc alatt kész volt)
A csigák nagyon szépek lettek, bár szerintem egy kicsit tömörrel sikerült. (valószínűleg nem volt a legfrissebb az élesztő, ezért erre figyeljetek!) Így is finom volt, vajjal és lekvárral pedig tökéletes!:)