ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Karkötő PET palackból?igen!

2013. február 17. - sebidori91

Szerencsére, az elmúlt években egyre fontosabb az emberek számára a környezetvédelem, az újrafelhasználás. Ennek a blognak is az egyik fő célja, hogy a kreatívkodásokhoz felhasználjunk régi tárgyakat, vagy egyszerűen csak új funkciót adjunk nekik. Így született a PET palackból könnyedén elkészíthető karkötő. Mielőtt szaladnál az első bevásárlóközpontba új ékszerekért, nézz körül otthon!:) 

muanyagkakorto3.jpg

Elkészítési idő: 20perc

Hozzávalók:

  • műanyag PET palack
  • olló
  • tűzőgép
  • különböző színű fonalak

Itthon nem nagyon találtam szép fonalakat, ezért megkérdezem a mamámat. Annyit mondott, hogy hát van néhány lent a picében. Gyanútlanul lementem, gondoltam lesz 3-4 féle. Meglepetésemre, kb. 6 szín, és azoknak legalább 4 féle árnyalatát találtam néhány dobozba elrejtve!!:) Íme, egy kis ízelítő belőlük:

muanyagkarkoto4.jpg

Elkészítés:

Tehát, fogunk egy üveget, és a közepéből levágunk különböző szélességű darabokat. (1.kép) Ezeket szétvágjuk, és levágunk belőlük egy kis részt. (éppen az öklünk átférjen rajta) (2.kép) Tűzőgéppel rögzítjük a két végét, készen is van a karkötő alapunk! (3.kép) (úgy is csinálhatjátok, hogy mielőtt rögzítitek a két végét, feltekeritek rá a  fonalat, és csak a végén hagytok 1-1 cm részt, ezt összekapcsoljátok, majd tekertek rá még egy kis fonalat) Kezdjük el feltekerni rá a fonalat, úgy, hogy a kezdő végére rátekerünk, (kb. 2cm-t hagyjatok ki lógni, mert a végét ezzel fogjuk összekötni) így nem fog lecsúszni. (4.kép) Ha más színnel szeretnétek folytatni, egy egyszerű csomóval kössétek hozzá az előzőhöz. (5.kép) Ha elértetek a végére, csak az elején meghagyott kis szálhoz kössétek hozzá a végét és már készen is vagytok!:) (6.kép)

muanyagkarkoto1.jpg

muanyagkarkoto2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr85084729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása