Ki ne szeretné a finom téli csemegéket? Szerencsére a boltok polcain kedvünkre válogathatunk a téli finomságokból, mint az aszalt gyümölcsök, dió-, mogyorófélék, és persze a színes cukorkák. Apukám ajándéka minden évben fejtörést okoz, ám most kivételesen időben kitaláltam minek örülne. Imád nassolni, így bevásároltam különböző rágcsálnivalókat és egy szép üvegbe rétegeztem őket. Nagyon esztétikusan néz ki és még finom is! Célszerű üvegből készült tárgyba tenni, mert így lesz látványos. Pohár helyett használhatunk müzlis tálat, alacsonyabb falú vázát vagy befőttes üveget is!
És hogy mit tegyünk bele?
- dió, mogyoró, mandula, megtisztított tökmag, szotyibél
- aszalt barack, áfonya, szilva, mazsola
- színes aprószemű cukorkák, csokik, gumicukrok
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- szotyibél (napraforgóbél)
- aszalt vörösáfonya
- mazsola
- mogyoró
- francia drazsé
Elkészítés:
Az edény aljára kerüljön a legapróbb szemű töltelék, jelen esetben a szotyibél.(1.kép) Így haladjuk felfelé az egyre nagyobb és nagyobb szemű rágcsálnivalókkal. (2.-5.kép) Figyeljünk arra, hogy a magok ne legyenek sózottak, mert nem jó, ha az édessel összekeverjük, ráadásul nem is egészséges.
Az elkészült finomságot celofánba csomagoljuk!