ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Hagyományos adventi koszorú

2012. december 03. - sebidori91

Bár tegnap már meg kellett volna gyújtani az első gyertyát a koszorún, csak ma sikerült elkészíteni a nagymamámét. Természetesen a hagyományokhoz híven 3 lila és 1 rózsaszín gyertyából készült. Talán már kiderült, hogy nem nagyon szeretem a túl sok csili-vili díszt, inkább az egyszerűségre törekszem. Itt is, díszítésként egy borostyánágat, néhány tujatermést, lila szalagot és pár ezüst csilingelőt használtam. Nagyon remélem, hogy a fenyő tűlevelei kibírja karácsonyig, mert nem igazán szeretek szúrós ágakkal dolgozni.

Kép 944.jpg

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • fenyőágak
  • borostyán ág, levél
  • arany madzag
  • drót
  • gyertyatartó tű
  • 3 lila egy rózsaszín gyertya
  • 3db tuja termés
  • 60cm lila szalag
  • ezüst csengettyűk 

Elkészítés:

A fenyőágakat helyezzük el a koszorún és rögzítsük őket dróttal (1.kép), majd hogy a kiálló ágakat megregulázzuk, arany madzaggal tekerjük körbe. (2.-3. kép) A borostyán ágat helyezzük a koszorútetejére, majd gombostűvel, vagy dróttal rögzítsük. (4.kép) A gyertyák aljába szúrjuk a gyertyatartó tűt, majd így rakjuk fel a koszorúra. (5.kép) Ha nehezen akar a gyertyába menni tű, forrósítsuk fel egy kis mécses lángjának a segítségével. 

mobil82.jpg

A termésekbe is szúrjunk gombostűt, majd ezzel tegyük fel a koszorúra (6.-7.kép) A szalagot kössük meg masnira, a végeit vágjuk a képen látható módon és itt is gombostűt szúrjunk a masni közepébe, majd ezt tűzzük a koszorúra. (8.-9.kép)

mobil83.jpg

Egy vékonyabb arany madzagot rögzítsünk a szokásos módon (gombostűvel),(10.kép) majd fűzzük fel rá az első csengőt. (11.kép) ezután újra rögzítsük a koszorúhoz, majd újra egy csengettyű jön, ezt csináljuk addig, amíg körbe érünk. (12.kép)

mobil84.jpg

Kép 939.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr294945556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása