ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Karácsonyi készülődés gyerekekkel

2012. november 17. - sebidori91

Ezeket a karácsonyfa díszeket gyerekek is könnyen elkészíthetik. Nem kell hozzá más, csak pár darab színes csomagoló papír, kötözőszalag és egy kis cellux. A készülődésbe a kicsiket is bevonhatjuk, hallgassunk közben karácsonyi dalokat és már is ünnepi hangulatunk lesz!

55m.jpg

Elkészítési idő:

dísz: 10 perc

girland: 30 perc

Hozzávalók:

  • maradék karácsonyi csomagoló papír
  • cellux
  • arany madzag
  • arany kötöző (vastagabb, szalag)

Elkészítés:

Válogassuk ki a még jó állapotban lévő csomagoló papír maradékokat, és gyűjtsük össze az üres gyufásdobozokat. (1.kép) Vágjunk ki a papírból kb 12,5cm X10cm-es darabokat, (2.kép) és ebbe csomagoljuk bele a gyufásdobozt. A papír egyik végét celluxszal ragasszuk a dobozra, hogy ne mozduljon el és könnyen tudjunk vele dolgozni (3.kép). A másik végéből kb 1cm hajtsunk be, (4.kép) majd ezt hajtsuk rá úgy, hogy kb. a szélénél legyen a ragasztó. (5.kép)

mobil58.jpg

A két végénél a kisebb széleket hajtsuk be (6.kép) és az így keletkezett két háromszöget hajtsuk egymásra (7.kép), celluxszal rögzítsük. (8.kép) Egy kb 38cm hosszú arany madzagot kössünk rá, mintha egy valódi kis csomag lenne és már készen is vagyunk! (10.kép)

mobil59.jpg

A girlandhoz az arany kötözőből 9cm-es darabokat vágjunk (1.kép). A két végét hajtsuk egymásra, hogy egy kör legyen belőle és tűzőgéppel (2.kép) vagy celluxszal (3.kép) rögzítsük. A következő szemet, először fűzzük fel az első karikára (4.kép) majd így ragasszuk össze a két végét. (5.kép)

mobil60.jpg

50 cm hosszú girlandhoz, 20 darab szemre lesz szükségünk.

55q.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr564911808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása