ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Molyűző

2012. július 26. - sebidori91

Mindenképpen szerettem volna még a nyáron valamilyen levendulás akármit csinálni, végre sikerült. Az alkalom pedig egy kedves barátnőm lakásavatója volt. Nem kellett sokat gondolkoznom, hogy milyen hasznos, mégis szép és dekoratív ajándékkal lephetném meg. Levendulás zsákocskákat készítettem neki, amely elűzi a szekrényünkből a molylepkéket, ráadásul kellemes illatot varázsol.

Elkészítési idő: kb 20perc

Hozzávalók: 

  • egy marék levendula (nekünk volt a kertben)
  • a zsák méretétől függően, de min. 10*10cm vékony fehér anyag
  • fehér cérna
  • lila-rózsaszín szalag
  • rózsaszín organza 15*15cm

Elkészítés:

Egy marék levendulára lesz szükségünk. (1.kép) Ezt olló, vagy kés segítségével apróra vágjuk. (2.kép) Ezután a kiszabott fehér anyagra helyezzük (3.kép) és felül megkötjük, akár egy kis zsákocskát. (4.kép) Az organza anyagot duplán hajtjuk, a széleit óvatosan megégetjük, hogy ne lógjanak ki szálak. Helyezzük a fehér zsákunkat az organza anyag közepébe és szépen kezdjük el felhajtani a széleket.(5.kép) Egy lila szalaggal kössük meg jó erőssen, és készen vagyunk! (6.kép)

mobil1.jpg

Tegyük a szekrényünkbe a ruhák mellé, vagy akasszuk egy vállfára. Ha az illat kezd elhalványulni, a kezünkkel kicsit morzsoljuk meg a zsákot.

TIPP: A levedulához keverhetünk még citromfüvet, esetleg mentalevelet.

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr84680790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása