ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Ékszertartó I.

2012. április 16. - sebidori91

Az évek során egyre több ékszert -legfőképpen fülbevalót- halmoztam fel, melyekkel a legfőbb gondom az volt, hogy nem tudtam hol tárolni. Sokszor összegabalyodtak, elszakadtak, tönkrementek a rossz tárolás miatt. Olyan is előfordult, hogy egyszerűen elfelejtettem hogy van, ezért sosem hordtam. Kb. egy évvel ezelőtt a neten rábukkantam egy nagyon jó fülbevaló tartóra. Nagyon egyszerű, otthon bármikor elkészíthető, és nem igényel nagy kézügyességet.

Amire szükségünk lehet:

  • Parafatábla, vagy képkeret
  • hurkapálca
  • hobby ragasztó
  • két különböző színű hobby festék
  • csillám (esetleg a díszítéshez)

A módszer nagyon egyszerű:

A keretet befestjük egy nekünk tetszőleges színnel, ugyanezt a színt fogjuk használni a hurkapálcák festésekor is. A parafatábla színezéséhez érdemes egy egyszerűbb, világosabb színt használni, hiszen az a lényeg hogy a rajta lévő színes, különböző formájú fülbevalókra figyeljünk, ne nyomja el a háttér az ékszereket. Ha a hurkapálcák megszáradtak, a két végét beragasztózzuk, és  a képkeret (vagy parafatábla) széleihez erősítjük. Fontos, hogy mielőtt felragasztjuk a pálcákat, vonalzóval lemérjük, és bejelöljük hogy hova szeretnénk őket rakni. ( lehetnek különböző nagyságúak is, hiszen az egyik részbe kerülhetnek a hosszabb fülbevalók, egy kisebb távolságúra pedig a rövidebbek.) Csillámmal tehetjük különlegessé a keretet, vagy esetleg néhány tükör mozaikkal varázsolhatjuk izgalmasabbá. Nem szükséges túlságosan kidíszíteni, hiszen a rajta csüngő sokféle fülbevaló önmagában is feltűnő.

Íme néhány példa: (néhányat a testvérem készített)

doboz10.JPG   doboz6.JPG

doboz8.JPG   doboz9.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr714454896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása