ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Virág PET palackból

2013. szeptember 21. - sebidori91

Azokat az ötleteket, dekorációkat szeretem a legjobba, amik otthoni, olcsó hozzávalókból gyorsan elkészíthetőek, de az a legjobb, ha a készítésük közben valamilyen más funkcióval rendelkező tárgyat is fel tudok használni. Ilyen a következő őszi mécsestartó, amelyhez kiürült PET palackoknak az alját használtam fel és készítettem belőlük szépséges, színes virágokat. 

mvirág3.jpg

Hozzávalók: 

  • PET palack
  • üvegfesték (a színezéshez)
  • ragasztó pisztoly
  • néhány szem gyöngy
  • magas falú, üveg mécsestartó

Elkészítés: 

A palackok alját vágjuk le, majd az 5 kis sziromnál vágjuk be a műanyagot.(vigyázzunk, a műanyaggal, nehogy elvágjuk a kezünket!) Tűz fölött egy picit olvasszuk meg a széleket (CSAK ÓVATOSAN!), de csak annyira, hogy felkunkorodjanak. Ezután üvegfestékkel fessük meg az egyik oldalukat. Nagyjából 1-2 óra alatt megszáradnak. Ezután ragasztó pisztoly segítségével rögzítsük a gyöngyöket a virág közepére, majd pedig a mécses oldalaira. 

TIPP: Ha különböző méretű PET palackokat használunk (1,5 literes, 0,5 literes, 3 deciliteres) akkor a virágokat egymásba is tudjuk rakni, így többrétegű virágot kapunk. 

Azért jó az üvegfesték, mert nagyon szép fényes, átlátszó eredményt kapunk. 

mvirag.jpg

mvirag2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr885526604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása