ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Egyszerű túrótorta

2013. szeptember 08. - sebidori91

A blog indulásakor már felraktam ezt a torta receptet, de most annyira jól sikerült, hogy muszáj megosztanom veletek újra ez a nagyon finom, egyszerű, sütés nélkül készíthető túrótortát. 

Azért szeretem, mert nagyon könnyű összerakni, nem kell vesződni bonyolult krém receptekkel, bármilyen gyümölccsel nagyon finom és nem túl drága hozzávalókból elkészíthető, az eredmény pedig olyan, akár a cukrászdában vásárolt. 

IMG_0503k.jpg

További recept ötletekért kattintsatok IDE. 

Hozzávalók: (egyszerű piskóta)

  • 3 tojás
  • 60g cukor
  • 75g liszt
  • csipet só
  • csipet sütőport

Krémhez:

  • 50dkg  túró
  • 20dkg porcukor (inkább kevesebb)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2dkg zselatin (2 kis csomag) 
  • 0,5 dl citromlé (1,5 citrom leve)
  • 5 dl  habtejszín
  • 1 zacskó (12g) tortazselé 
  • 1-2 ek tejföl/lekvár
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés:

A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral addig keverem robotgéppel, amíg a cukor el nem olvad és egy fehéres-sárgás krémet kapunk. Eközben a lisztet és a sütőport összekeverem. A tojás sárgájás cukorhoz folyamatos keverés közben hozzáadom a lisztes sütőport és a kemény habot. (a habot óvatosan, hogy ne essen össze) A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük. Előmelegített sütőben szép, világosbarnára sütjük. (kb 20-25 perc)

IMG_0491k.jpg

A tejszínt kemény habbá verjük fel (ajánlatos egy éjszakára hűtőbe tenni használat előtt, így könnyeben lesz belőle kemény hab) . A túrót a porcukorral, vaníliás cukorral, egy fél citrom reszelt héjával és egy kevés (2-3 evőkanál) tejföllel/lekvárral habosra keverem. A zselatint a 0,5 dl citromlével (vagy akár egy egész citrom leve) felfőzzük, majd egy kanállal teszünk a túrókrémbe. Gyorsan elkeverjük, majd szépen lassan keverés közben a túrókrémhez adjuk a maradék zselatint. Gyorsan, robotgéppel csomómentesre keverjük, végül a tejszínhabot is hozzáadjuk.Ezután már csak egy nagyobb fakanállal, nagy mozdulatokkal keverjük össze a krémet, hogy ne essen össze a hab. Ezt a krémet a már kihűlt tésztára öntjük, majd betesszük a hűtőbe. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A kiválasztott gyümölcsöt (ez esetben nektarin) a tortára helyezzük majd a tortazselét a leírás szerint elkészítjük ( a zacskó hátulján megtaláljuk), és szépen lassan a gyümölcsökre öntjük. Visszatesszük a hűtőbe és pár óra elteltével már fogyasztható!:)

torta_1.jpg

Az eredeti receptet innen vettem, a sütés során hozzáadtam egy két dolgot, vagy másképp írtam lel.

IMG_0525k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr965501284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása