ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Teszt: Hobby festék

2013. május 06. - sebidori91

Az interneten rengeteg blog foglalkozik különböző kozmetikumok tesztelésével, ami szerintem nagyon hasznos, mert így vásárlás előtt tudhatunk meg a termékekről olyan alapvető dolgokat, hogy például milyen a színe a bőrünkön, vagy hogy az állaga milyen. 

Ezért döntöttem úgy, hogy itt, a blogon is időről időre valamilyen kreatívkodáshoz szükséges terméket tesztelek. Legyen ez ragasztó, festék, cellux, ecset stb. A hobby boltokban is igen széles a skála minden termékből és az áruk is nagyon különböző, így igazán nem mindegy, melyiket vásároljuk. 

Az első teszt alanyom a leggyakrabban használt "hozzávalóm", a hobby festék. 

teszt3.jpg

Amit a termékről tudni lehet:

  • kiszerelés: 30ml
  • ár: 349 ft
  • színe: matt

Terméken található leírás:

"Vizes bázisú acryl festék, mely matt bevonatot képez. Száradási idő: 30 perc. Felhasználható: papír, fa, cserép, hungarocell, textil és gipsz festésére. Használat előtt felrázandó."

teszt.jpg

Kibontás utáni tapasztalat:

Az egyik alanyom a fűzöld volt, amivel kibontás után nem voltam teljesen elégedett, mert a kupakon feltüntetett színtől eltérő. Kicsit sárgásabb, frissebb színt vártam volna. Az állaga kellően sűrű, de még jól kenhető. A gesztenyebarna festék színével elégedett voltam, ám amikor kinyitottam egy furcsa sűrű hártya is volt a festék egyik oldalán. Remélem ez a későbbiekben nem okoz csomósodást. A tubusok nem voltak teljesen tele, sőt mondhatni a végén mintha kisajnáltak volna belőle egy kicsit. Azért így is egy kiadós adagot kapunk a pénzünkért. 

teszt2_1.jpg

A képen is jól látszik, hogy a kupakon feltüntetett szín nem egyezik teljesen a papírra festett csíkkal. Egy rétegben is szépen fed, ám a csíkok elkerüléséért és a valódi színért érdemes két rétegben használni. A 30 perces ígért száradási időt nagyon jól tartja, tapasztalatom szerint már 15 perc után is szép, száraz. 

teszt2.jpg

A papíron kívül, most még a cserép festését próbáltam ki. Egy rétegben itt is nagyon jól fed és a száradási idő is nagyon gyors! Mivel vízben oldódó termékről van szó, érdemes a cserepet lakkal is bevonni. (így locsoláskor nem fog lemosódni a szín)

Összegzés:

Tulajdonképpen egy nagyon jó minőségű, hasznos terméket kap az, aki ezt a márkát vásárolja. Ár-érték arányban a legjobb, amit ismerek itthon. Egy-egy festék vásárlása nagyon kiadós és csak a felbontás után 1-1,5 év után kezd besűrűsödni. Mivel ez a festék vizes bázisú, ezért ezt a sűrűsödést is lehet orvosolni egy kis vízzel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr1005284516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása