ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Házi praktikák: arcpakolás

2013. április 05. - sebidori91

Arcpakolások

Április van, most már tényleg ideje elkezdenünk a tavaszi megújulást. Nem véletlen, hogy ilyenkor nagy tavaszi takarításba csinálunk, elkezdjük a fogyókúrát, hogy a strandszezonra jó formában legyünk. Most néhány otthon is elkészíthető arcpakolást hoztam Nektek, amiket percek alatt el tudtok készíteni. Nincs bennük káros kémiai anyag, színezék csak az van benne, amit Te magad raksz bele. 

Kurkumás arcpakolás


Először is, a kurkuma pozitív tulajdonságairól mondanék pár szót. Már ősi feljegyzésekben is említik a kurkumát mint csodaszer, ám napjaink kutatásai is alátámasztják pozitív hatásait. Regeneráló és ránctalanító hatása mellett, kiváló antioxidáns és a fényvédő szerek hatékonyságát is növeli. Hatásai miatt egyre népszerűbb összetevő a kozmetikai iparban. 

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál liszt
  • fél teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál tej

Használat:

Tegyük egy üvegtálba a kurkumát és a lisztet (én sima finomlisztet használtam) (1.kép) majd öntsük hozzá a tejet. (2.kép) A lényeg, hogy annyi tejet adjunk hozzá, hogy pépes, sűrű krémet kapjunk. (3.kép) 

kurkuma1.jpg

Az ujjunk segítségével tegyük fel a bőrre a szem és a száj környékét kihagyva. (3.kép) Várjunk 10-15 percet amíg megszárad, majd langyos vízzel mossuk le. (4.kép) A lemosás eltarthat egy ideig, ezért én azt javaslom, hogy hajmosás előtt rakjátok fel a pakolást, így ha esetleg a hajatokra is megy belőle, könnyen kijön a mosással.

kurkuma2.jpg

kurkuma3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eredmény: fényesebb, puhább, tisztább selymesebb bőr!:) 

Én és a tesóm előszeretettel használjuk hetente 1-2 alkalommal. Viszonylag világosabb bőrünk van, de a kurkuma nem színezte be egyáltalán. A modell esetében azonban meg kell említenem, hogy neki a pakolás után kicsit sárgás fényű maradt az arca, ám egy kis arctej segítségével ez is lejött. (neki kreol bőre van) 

Szerintem először hajmosás előtt és este próbáljátok ki, így reggelre biztosan senki nem fog sárga arccal útnak indulni. :) 

Ezzel a recepttel először ITT találkoztam. 

Pakolás minden bőrtípusra

  • 2 sárgarépa
  • 1 evőkanál zabliszt
  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a zablisztet és a tojássárgáját, majd jól elkeverjük. A pakolást azonnal felvisszük megmosott arca, nyakra és dekoltázsra. 20 percig hagyjuk, majd meleg végül hideg vízzel mossuk le. 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr335195976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása