ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Angolozzunk ovisokkal!

2020. április 01. - sebidori91

Az egyetem után azonnal angolos óvodában helyezkedtem el, amit azóta sem bánok, mert hihetetlen jó látni, hogy a gyerekek mennyire gyorsan szívják magukba a tudásanyagot. A mostani helyzet megnehezíti a nyelvtanulást, hiszen nincs óvónéni minden nap (vagy ha van is, nem olyan mennyiségben, mint amikor egész nap angolul beszéltünk), nem tudunk elmenni a kurzusokra, külön órákra. Ebben a posztban azoknak próbálok segíteni, akik szeretnék az angolozást becsempészni a mindennapjaikba egy-egy mesével, mondókával, dallal. 

Sajnos nagyon sok rossz minőségű előadás kering az interneten és ezekből kiszűrni, hogy mi az ami minőségi, nem tucat és még élvezhető is a gyerek számára, szinte lehetetlennek tűnik. Most megosztom veletek azokat az oldalakat amik segítséget nyújthatnak az otthoni nyelvelsajátításban. (Direkt nem használom a tanulást szót.)

  1. Vooks
    Ide regisztrálni kell nem annyira egyszerű, de megéri bíbelődni vele, mert regisztráció után 1 évig ingyenes az oldal használata és rengeteg ismert mese található fent animálva, felolvasva, zene zörejekkel kísérve. 
    Kicsiknek: 3-5 perces rövidebb mesék, egyszerű történettel pl: Opposites, Colors on the farm
    Nagyoknak: 8-10 perces mesék pl: Giraffes can't dance, The mitten- a magyarul ügye "A Kesztyű" című mese, még jó is, hogy ha már ismerik magyarul a gyerekek
    vooks.jpg
  2. Boork Kids
    Tabletre, mobilra letölthető alkalmazás (épp most áprilisban ingyenes)  rövid mesékkel,amik után 3-4-5-6 kis feladat is található. Azért nagyon jó, mert már az elején be lehet állítani, hogy hány éves gyermekkel kezdünk neki. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy ha egy 9 éves kezdi el használni, de még soha nem tanult angolul, akkor is kezdje a legelső szinttel. 
  3. Magyar Népmesék angolul youtube csatorna
    Magyar népmesék angolul! A gyerekek már ismerik a sztorit, így sokkal könnyebben fogják megtanulni a szavakat és azok jelentését. Elég jól sikerült youtube csatorna, érdemes néha belenézni!
  4. Audible
    Rengeteg sok youtube csatorna van, iszonyú mennyiségű angol mondóka (általában véve ugyanaz a 30-50) különböző feldolgozásokban. Az Audible  oldalán lehet mesekönyvet, mondókás könyvet hallgatni. Én első sorban a mondókás könyveket ajánlom autóban, vagy csak úgy otthon és érdemes ugyanazt a mondókás könyvet mondjuk minden nap, vagy minden másnap megismételni, két hét után már mindenki tudni fogja a szövegét! ;)
  5. Youtube csatorna gyerekeknek
    A Singing Walrus csatornáját biztonsággal ajánlom, pörgős, mozgásos dalok aranyos animációkkal. Itt sem érdemes egyszerre 4-5 dallal foglalkozni, válasszuk ki kettőt és azokat ismételgessük a héten. 
    Kedvencem: https://www.youtube.com/watch?v=dUXk8Nc5qQ8
    Jó játék a dalokkal: szék/párna foglaló, szobor játék (ha megáll a dal, szoborrá kell válni, ezt lehet variálni, hogy megadjuk mik legyenek pl. kígyó, kutya stb...)

 

+ 1 oldal: Twinkl 
Ha szeretnétek kicsit feladat lapozni, matekozni vagy egy picit másfajta tevékenységet csinálni, akkor ez az oldal most szuper választás. Az oldalon megadnak egy kódot, amivel tudtok regisztrálni és ingyenesen hozzáfértek iszonyú sok letölthető anyaghoz kb. minden témában! Szuper, ne hagyjátok ki! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr8615360724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása