Már nagyon rég hoztam nektek receptes bejegyzést, de ezt most pótolom! Ez egy nagyon egyszerű, de nagyszerű krém recept, amivel helyettesíthetitek a sós, zsíros, unalmas felvágottakat. Fekete és zöld olivabogyóval is elkészíthetitek, egyre figyeljetek, magozott legyen, de ne töltött!!
Mire lesz szükségetek?
- magozott olivabogyó (400 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- egy nagy csipet só
- egy nagy csipet őrőlt bors
- 4-5 evőkanál olivaolaj
- egy evőkanál vaj (opcionális, nekem csak a fekete olivabogyónál volt rá szükségem, hogy kicsit krémesebb pépet kapjak)
Szűrd le az olajbogyókat, majd tedd be az aprítóba, erre mehet a só, bors, fokhagyma, olivaolaj. Néhány perc alatt aprítsd krémesre. Nagyjából 10 perc alatt elkészülsz, előkészülettel, elpakolással együtt! Kenheted pirítósra, friss kenyérre, de abonettel is nagyon finom! Díszítésnek használhatsz egy kevés frissen vágott metélőhagymát.
Próbáljátok ki, itthon nagyon bejött, ez már a második adag! ;)