Augusztus közepén szülinapoztunk, így újra lehetőségem volt valami új, gyümölcsös torta receptet kipróbálására. Most a 2012-es július-augusztusi Nők Lapja Konyha című újságból választottam az áfonyás joghurttortát. A receptet sütés közben kicsit megvariáltam, de így is egy nagyon finom, könnyű nyári édesség lett a végeredmény! :)
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral fehéredésig. Ezután a lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük majd a habbal felváltva folyamatos keverés közben a cukros-sárgájás keverékhez adjuk. Végül mehet bele a felolvasztott sütőmargarin. Előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Akkor jó a tészta, ha beleszúrjuk a villát és nem ragad rá semmi.
Érdemes csatos sütőformába sütni, hogy végül könnyen ki lehessen venni a tortát a formából.
A habtejszínt kemény habbá verjük. (1.kép) A joghurtot a porcukorral és 6 dkg gyümölccsel leturmixoljuk (2.kép) majd óvatosan a habtejszínhez keverjük. (3.kép) A zselatint elkészítjük a hátoldalán leírtak szerint, majd óvatosan a joghurtos krémbe csurgatjuk. Végül a csatos formába öntjük, a csokis piskótára. (4.kép) Nagyjából 4-5 óra alatt megszilárdul, és tehetjük rá a gyümölcsöket. Piros vagy átlátszó tortazselével fejezzük be a tortánkat.
Ez a mennyiség egy nagyjából 12 szeletes torta elkészítéséhez elegendő.