Újra fagyi, újra fagylaltgép nélkül. Most anyukám kedvencét, a citromfagyit készítettem el, ami nagyon jó hűsítő ezekben a meleg napokban. Ez egy nagyon jó, habos citromfagyi recept amit mindenképpen ki kell próbálnotok! Azért is szeretem, mert nem vész kárba a tojás fehérje, mint a legtöbb receptnél.
Az eredeti receptet itt tekinthetitek meg.
Elkészítés:
A tojások sárgáját a citrom héjával, tejjel és vaníliás cukor hiányában egy evőkanál cukorral és egy kiskanál vanília aromával sűrű krémmé főzzük vízgőz fölött. Ez nagyjából 10 percet vesz igénybe. Vigyázzatok, ne legyen túl meleg, mert a sárgája összerándulhat. (1.kép) 1,5 dl forró vízben oldjuk fel a cukrot, majd adjuk hozzá a citromok levét. (2.kép) Ha kihűlt a sárgájás-tejes krém, adjuk hozzá a joghurtot (3.kép), majd a citromlevet. (4.kép) Ha még savanyúnak érzitek, tegyetek hozzá cukrot.
Tegyük edénybe, majd a mélyhűtőbe fél órára. Ezután a fehérjéket verjük kemény habbá és keverjük hozzá a krémhez. (5-6.kép) Újra tegyük be a mélyhűtőbe, és óránként keverjük át habverővel. 6-7 óra hűtés után könnyen fagylalt kanállal tálalható!:)