ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

4+1 karácsonyi ötlet a Nagyinak

2012. december 18. - sebidori91

Karácsonykor mindenki szeretne valami olyasmit adni a szeretteinek, ami hasznos és egyben szép is. A család legtöbb tagjának viszonylag könnyedén ki tudom találni, hogy mit készítse/vásároljak, mert év közben figyelem, hogy mit szeretnek enni, minek örülnének. A mamámnak viszont nagyon nehéz ajándékot kitalálnom, mivel ha esetleg megkérdezném, hogy minek örülne, a válasz mindig ugyanaz: nem kell neki semmi se. Ezzel aztán jó nagy feladat elé állít, hiszen teljes kútfőből kell kitalálnom. 

Az évek során volt, hogy vásároltam neki valamilyen tisztasági csomagot, hiszen azt úgy is elhasználja, de előfordult, hogy magam készítettem neki valamit. Most ezeket mutatnom meg Nektek!

Kép 1080.jpg

1. Tea filter tartó

Ezt még kb. 5 évvel ezelőtt készítettem, a már korábban említett kerámiás hobby műhelyben (itt). Azóta is állandó lakója a konyhának, mert egy csésze tea készítésénél nagy hasznát veszi. Szerintem ez azért volt jó ötlet, mert én készítettem még is tudom, hogy a mindennapokban is használja, mert hasznos tárgy.

Kép 1082.jpg


2. Szalvéta technikával készült dobozka

Ezt tavaly készítettük közösen a testvéremmel. A tetejét szalvéta technikával díszítettük,  a peremére pedig szalagot ragasztottunk. A dobozt megtöltöttük a kedvenc csokijával és tettünk még hozzá egy szép tollat, mert mindig azt mondogatta, hogy nincs egy rendes tolla. Azóta kisebb emlékeket őriz benne. 

Kép 1081.jpg

3. Végy egy egyszerű fehér tömbgyertyát, ragassz rá ezüst karácsonyi matricát. Ha túl egyszerűnek találod, az aljára köss egy ezüst szalagot és tedd rá egy átlátszó gyertyatartóra. Szép dekoráció és Te is készítetted!:)

Kép 1083.jpg

4. Egy saját készítésű karácsonyfadísszel nem lehet mellényúlni! Mama ragaszkodik a régi díszeihez, ám azok közül már sok a sérült és gyakran nem teszi fel, mert félti őket. Ez a dísz nagyon megtetszett neki, alig akarta elhinni, hogy én csináltam:) Elkészítési módjáról itt olvashattok bővebben. 

+1: Sajnos erről az ajándékról nincs képem, pedig azt hiszem ez volt a kedvenc. Anyukám éveken keresztül minden évben készített a nagyszülőknek egy naptárat. Kezdetben magát a naptárat is ő maga szerkesztette meg, nyomtatta ki, és fűzette össze, azonban azóta már a hobby boltok polcain is könnyen beszerezhető a jövő évi naptár, amire a saját képeinket ragaszthatjuk. A képeket papír-írószer boltban kapható, ragasztóval tette fel. Ezeket úgy kell elképzelni, hogy egy kis dobozkába van kb 50db, és mindegyik háromszög alakú, az egyik oldala ragasztós, a másik oldalába viszont be lehet dugni a kép egyik sarkát. Tehát egy képnél 4ilyenre van szükségünk. Ez azért jó, mert miután egy adott hónap elmúlt, a képeket sértetlenül egy fényképalbumba lehet tenni.:)

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr814971708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása