ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Sajtos-sonkás kifli

2012. november 22. - sebidori91

Imádom a leveles tésztát! Nem, csak azért mert minden sütemény, ami ebből készül iszonyú finom, hanem mert dolgozni is nagyon könnyű vele. Gyakran készítek belőle csokis, fahéjas csigát, és ha valami sósra vágyom, akkor sajtos masnit. Most ennél egy picit bonyolultabban szerettem volna, és szerda délután eszembe jutott, hogy mi lenne, ha kifli alakúra formáznám és tennék bele sonkát meg sajtot. Hozzá is láttam és kb. fél óra alatt el is készültem vele. 

IMG_5199.JPG

Elkészítési idő: 15 perc + 15 perc sütés

Hozzávalók:

  • leveles tészta (olyat szoktam venni, ami előre fel van tekerve, így nem kell azzal vesződni, hogy kinyújtsam) kb 250 ft
  • reszelt sajt
  • 2 szelet sonka
  • 1 tojás sárgája
  • sütőpapír

Elkészítés:

Terítsük ki a tésztánkat (1.kép), majd vágjunk bele háromszögeket (2.kép). 1-2 szelet sonkát vágjunk apró kockára, és egy kis sajtot reszeljünk le kis lyukú reszelőn (3.kép). Pár kocka sonkát és egy csipet sajtot tegyünk a háromszög aljába, majd tekerjük fel (4.kép) és formázzunk belőle kiflit. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, így nem kell majd vesződnünk a mosogatással, a ráégett sajttal vagy a nehezen kiszedhető kiflikkel. Kenjük meg a süteményeket tojás sárgájával (5.kép) majd 1-1- csipet sajtot tegyünk a tetejére is. (6.kép) 15-20 perc alatt süssük készre!

Tipp: Még finomabb, ha a kifli belsejébe kenhető sajtot teszünk.

mobil71.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr444920433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása