ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Gyertyaöntés III.

2012. november 16. - sebidori91

Újabb gyertyaöntésbe kezdtem itthon, most tömb gyertyát készítettem két kanóccal és a viaszt rétegeztem. Ez a gyertya 200ft-ból készült el, úgy hogy ezt tényleg bárki elkészítheti otthon!

Kép 738.jpg

Elkészítési idő: 40perc + száradás (rétegenként kb 10perc)

Hozzávalók:

  • otthoni tejes doboz, vagy üdítős doboz alja
  • kanóc
  • gyertya illat aroma (200ft)
  • sárga/piros gyertya maradék

Elkészítés:

Vágjuk le dobozunk felét, a kanócot pedig kössük rá hurkapálcára, vagy ecsetre és helyezzük őket egymástól egyenlő távolságra. (1.kép) Tegyünk fel vizet forrni és egy konzervdobozba rakjuk a piros gyertyákat. (2.kép) Ha már felolvadt, az illat arománk kb ötödét tegyük, a viaszhoz végül öntsük az első réteget a dobozba. (3.kép) Várjuk, meg amíg megszilárdul az első réteg (hidegben érdemes kirakni az ablakba, vagy erkélyre ezzel meggyorsítjuk a folyamatot), majd a sárga gyertyánkat is olvasszuk fel (5.kép)  majd öntsük a piros rétegre.(6.kép) így folytassuk a rétegezést, amíg szeretnénk. Ha régi, használt gyertya maradékokat használunk, olvadás után szedjük ki a régi kanócot, mielőtt a formába öntjük.

mobil56.jpg

Ha az utolsó réteg is megszáradt, vágjuk le a dobozunkat a gyertyáról.

TIPP: ha nem szeretnénk egyenes csíkokat, az egyes rétegek száradása közben a doboz egyik alját emeljük meg, tegyünk alá mondjuk egy könyvet.

mobil57.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr434910809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása