ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Gyöngyös fonott karkötő II.

2012. november 07. - sebidori91

Ennek a karkötőnek az elkészítése nagyon hasonlít a már korábban mutatott arany gyöngyös karkötőéhez, itt most nem a szélső szálakra, hanem a középsőre kell felfűzni a gyöngyöt. Mivel ezt nem tudjuk gumis damilra elkészíteni, így fontos, hogy a kapcsok felrakása, a csomók rögzítése stabil legyen.

Elkészítési idő: 30perc

Hozzávalók:

  • fekete kézműves zsineg
  • csomófogó (az első képen a tenyeremen)
  • bőr szálakhoz való, összenyomható csat
  • 21db közepes méretű gyöngy

Elkészítés:

Vágjunk le 3 hosszú darabot a zsinegből, majd az egyik végén kössünk csomót úgy, hogy az egyik szálat 2-3cm-rel nagyobbra hadjuk. A hosszabb szálat ezután hurokba hajtjuk és ahova a csomót készítettük, oda nyomjuk rá a csomófogót.(2.-3.kép) Ezután a szálakat három különböző irányba szépen elhelyezzük, és a középsőre felfűzzük az első szem gyöngyöt (4.kép). Ezután a elkezdjük fonni, mintha egy sima hármas fonás lenne, csak a középső szálra mindig fűzzünk fel egy gyöngyöt (5.-6.kép)

mobil45.jpg

Miután az utolsó gyöngyöt is felfűztük, kb 1cm hosszban még fonjuk a zsineget,majd egy kisebb csomóval csomózzuk meg a végét. (ha elég erősen rá tudjuk nyomni a kapcsunkat, akkor ez nem szükséges) Húzzuk fel a kapocs első darabját, majd egy határozott mozdulattal a hajlított fogóval nyomjuk össze. (8.kép) A kapocs második elemét, a láncszemet ami összetartja a karkötővel, nyissuk szét, és fűzzük fel rá a karkötő egyik végét és a delfinkapcsunkat. (9.-10.kép) Kész is van a karkötőnk!:)

Ha bármi kérdésetek lenne, nyugodtan kommenteljetek!:)

mobil46.jpg

Ha tetszett a bejegyzés vagy a blog, kérlek lájkol facebookon is, így mindig azonnal értesülsz az újdonságokról!

http://www.facebook.com/becreative.blog

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr34895376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása