ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Sulikezdés: ceruzatartó

2012. szeptember 23. - sebidori91

Pár napig itthon kényszerültem maradni betegség miatt, viszont ezt az időt arra használtam, hogy kitaláljak újabbnál újabb ötleteket. Az egyik egy ceruzatartó wc papír gurigából. Ez nem mesés, nem figurás inkább fiatalos és kicsit visszafogott. Mint minden kézműves tárgyat, ezt is rengeteg különböző módon el lehet készíteni, mindenki a saját ízlése és kedve szerint alkothat. Most megmutatom az enyémet!:) 

Hozzávalók: 

  • wc guriga
  • fekete hobby festék
  • arany hobby festék
  • fekete kézműves zsineg
  • metál kásagyöngy
  • kemény papír
  • ragasztó

Elkészítési idő: 1 óra

Elkészítés:

Első lépésként fessük ki a gurigát a fekete hobby festékkel. (1.kép) Tekerjünk le egy jó hosszú zsineget a gurigából. Kezdésként egy kb 3cm szélességű részen ragasztózzuk be a gurigát, majd kezdjük el feltekerni szorosan a zsineget. (2.kép) 2cm után felfűzhetjük az első gyöngyünket, majd tekerjünk fel 1-2 kört gyöngy nélkül, majd újra fűzzünk fel egyet, vagy kettőt vagy hármat, ahogy tetszik. Nem muszáj mindnen körben egy gyöngyöt felfűzni, ha csak minden 3.-ra fűzűnk, akkor is illeszkedni fognak egymáshoz. (3.kép) Ha készen vagyunk a guriga teljes befedésével más formába is elhelyezhetjük a gyöngyöket, hiszen azokat nem rögzítettük. (4.kép)

Picasa.jpg

Egy kemény papíron rajzoljuk körbe a gurigánk alját, fessük be mind a két oldalát arany hobby festékkel, majd ragasszuk be a széleit és tegyük rá a gurigát. (5.kép) Ekkor már majdnem kész a ceruzatartónk, csak annyi maradt hátra, hogy a belsejét is kifessük arany festékkel. (6.kép) 
Ha ez megszáradt, már raghatjuk bele a tolljainkat, zeruzáinkat!:)  (7.kép)

Tipp: ha felborul, tegyünk az aljára nem használt radírt, vagy követ. 

Picasa1.jpg

Ha bármilyen kérdésetek van, nyugodtan kommenteljetek!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr624798073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása