Ebben az iszonyú hőségben csak egyvalamire van szükségünk; valami finom hűs nyalánkságra!:) Már hetek óta tervezem hogy elkészítem, ma végre erőt vettem magamon! Imádom ezt a finomságot! Nem túl nehéz elkészíteni, csak olyan sokáig tart amíg lehűl....:)
Madártej
Amire szükségünk lesz:
- 15dkg cukor
- 1csipet só
- vanillia vagy vanillia aroma
- 6tojás szétválasztva
- másfél l tej
Elkészítés:
1.lépésként válasszuk szét a 6 tojást, külön a sárgáját, külön a fehérjét.
2-3.kép: tegyünk 5dkg cukrot a fehérjébe, és addig verjük robotgéppel amég kemény habot nem kapunk.
4-5. A maradék cukrot(10dkg) 1 teáskanál liszttel meg egy kevés tejjel keverjük hozzá a tojássárgájához.
6. fél l tejet tegyünk fel forrni.
7-8. Amikor felforrt, szagassunk bele evőkanállal a már korábban elkészített habból. 3-4 másodperc után fordítsuk meg, ha mind a két oldala "megsült" merjük ki őket, és tegyük egy tálba.
9. Amikor elkészültek a habok, a maradék 1 l tejet öntsük a habok elkészítésére használt kevés tejhez, majd várjuk meg amíg újra felforr.Tegyünk a tejbe néhány rúd vanilliát, vagy vanillia aromát, egy csipet sót, és óvatossan csurgassuk bele a cukros tojássárgáját. Így kevergessük amíg kicsit besűrűsödik, ekkor vegyük le a tűzhelyről.
Hidegen tálaljuk!:)