ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Ékszertartó II.

2012. május 04. - sebidori91

Ez a bejegyzés, egy korábbi írásom folytatása. Most kétfajta ékszertartót mutatok Nektek. Az egyik ugyanolyan típusú, mint amilyenről korábban írtam, csak itt képkeretet használtam. A másik egy hobby boltban könnyen beszerezhető ékszertartó dobozka. (varródoboznak is árulják)

Használt technika: hobby festés

Hozzávalók:

  • egy közepes méretű képkeret
  • piros és fehér hobby festék
  • hurkapálca
  • csillám

Elkészítési idő: kb 1 óra (plusz száradás)

A keretet két rétegben lefestem piros hobby festékkel, majd hagyom száradni. A képkeret belső részét két rétegben festem ki fehérrel (ha a képkeret belseje lukacsos, vagy nem alkalmas rá hogy kifessük, ragaszthatunk rá kemény lapot), és mielőtt megszáradna teljesen fehér csillámot szórok rá. (érdemes újságpapír felett, hogy ne legyen minden csillámos a szobában) Először a hurkapálcák felét festem be pirossal, a be nem festett részére nehezéket teszek (pl könyv) amíg nem szárad meg. Ha megszáradt, ugyanez elvégzem a másik végével is. Hobby, vagy pillanat ragasztóval rögzítem a képkerethez.

FNYKP0~1.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt egy barátnőmtől kaptam

Használt technika: decoupage

Elkészítési idő: kb 2 óra lehetett a sok részlet miatt

Hozzávalók:

  • varrós / ékszerdoboz
  • narancssárga, piros és fekete hobby festék
  • szalvéta
  • decoupage ragasztó/lakk

 A dobozt lefestjük narancssárgával. Száradás után a kiválasztott szalvétát a már ismert módon ( az utolsó két réteget eltávolítjuk, a dobozt beragasztózzuk decoupge ragasztóval, mielőtt mágszarád ráhelyezzük a szalvétát, és közéről indulva rányomjuk, majd óvatosan (decoupgae) ragasztós ecsettel újra lekenjük) felrakjuk a doboz tetejére.

A doboz oldalán látható három téglalapot ( ezek segítik hogy a három fok lépcsőzetesen nyíljon ki) három különböző színre festjük ki. Száradás után az egész dobozt lekenhetjük decoupage lakkal, amitől tartóssabb és fényesebb lesz.

FNYKP0~3.JPG    FNYKP0~4.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr114488392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sony74 2012.06.01. 15:48:33

Szia Dóri!

Csodás a képkeretes megoldás. Ki is próbálom! :)

sebidori91 2012.06.01. 17:01:31

@Sony74: Örülök ha tetszik, nagyon egyszerű, biztosan neked is jól fog sikerülni!:)
süti beállítások módosítása