ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Otthoni játékok

2021. március 06. - sebidori91

 twister5.jpg

Egy újabb lezárás, reméljük már az utolsó. Biztosan sokan vagytok otthon gyerekkel és egy idő után már nincs új ötlet, hogyan lehetne lefoglalni. Ezért összegyűjtöttem az óvodában a legkedveltebb játékokat, de olyan formában hogy otthon is bármikor játszhatóak legyenek. Nyomjatok egy lájkot, ha nektek hasznos volt! :) 

 

  • Klasszik székfoglaló párnákkal

    változatok: ha megáll a zene a párnára állni kell, ülni kell, hasalni kell, a párnát a feje tetején kell egyensúlyozni, álljon a párna elé, mögé, mellé. Nagyon jó testséma és téri irányok fejlesztésére!!! Írás előkészítéshez, olvasáshoz elengedhetetlen!

  • Otthon elkészíthető twister játék, csak egy nagy lepedőre lesz szükséged, 4 színű akril festékre. Rajzolj körbe 4*5 tányért, próbáld meg egymástól ugyanolyan távolságra. Fesd ki a köröket (gyerekek is segíthetnek!) Ha megszáradt mehet a játék, anya/apa/mama mondja, gyerekek csinálják! :) 
  • Szoborjáték, megy a zene táncolni kell (vagy pörögni, ugrálni) ha a zenében azt mondják freeze akkor szoborrá kell válni. Itt van hozzá egy szuper dal, nálunk megunhatatlan.

    https://www.youtube.com/watch?v=2UcZWXvgMZE

  • Célba dobás ruháskosárba plüssökkel (oviban kis labdákkal csináljunk, de gondolom otthon inkább rengeteg plüss van). Ha 10 plüssöt sikerül bedobni akkor 3 mesét is olvas anya/apa lefekvéskor.

  • Játék lufival: nem eshet le, először csak egy aztán lehet növelni a számot. Lufira arcot rajzolni.

  • Otthoni munkák: nagyon jó önbizalom fejlesztő, a gyerekek is tudják, hogy felelősségteljes munkát végeznek, nagyobb lesz az önbizalmuk és sokat ügyesednek. Pl: asztal letörlése, mosógép ki-be pakolása, megterítés, asztalról lepakolás, portörlés ,kis kézi seprűvel felsöprés, zokni párosítás, ruhák csipeszelése a szárítóra.

  • Főzésbe, sütésbe minél jobban bevonni!

  • Kirándulni, sétálni, rollerezni, hintázni, futni minél többet!! Spring scavenger hunt játék séta közben: nyomtatható tavaszi kis feladatlap, ha meglát valamit amit a papíron is van, akkor ki kell pipálni, addig kell kirándulni amíg 5-6 vagy mind nincs meg a papírról. Nyeremény: tavaszi kámfor ölelés (hónalj alatt megfogni és egy jót pörögni együtt)

  • Játszótéren: ugróiskola, buborékfújó! Fújni és/vagy elkapni a buborékokat amit anya/apa fúj.

  • Bunker építése székekből, pokróccal egy kis elemes égősorral, tuti nem jönnek elő órákig!!!

89391937_2681277505318371_4120128029307437056_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr5216452530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása