ötletek a hétköznapokra

Be Creative!

Be Creative!

Pillecukor otthon

2013. szeptember 25. - sebidori91

Speciel én nem vagyok egy nagy pillecukor rajongó, de már egy ideje nagyon izgatott a kérdés, hogy vajon, hogyan készül?! Rövid kutatás után rájöttem, hogy ez egy igazán egyszerű, elronthatatlan édesség. Zsúrokra, bulikra kötelező darab!:) 

IMG_0612k.jpg

Hozzávalók: (kisebb adaghoz)

  • egy csomag zselatin (8g)
  • 15 dkg cukor 
  • pár csepp vanília aroma
  • pár csepp piros ételszínezék
  • 1 dl + 3 evőkanál víz
  • 1vőkanál méz

Elkészítés:

A zselatint keverjük el a 3-4 kanál vízben és adjuk hozzá a pár csepp színezőt, aromát. A mézet a cukorral és az egy dl vízzel forraljuk föl, majd főzzük 3-4 percig. Ezután óvatosan, lassan csurgassuk hozzá a zselatinhoz, miközben már megy a robotgép. 

IMG_0596k.jpg

Addig keverjük amíg ilyen szép világos színű nem lesz, és az állaga nyúlós-ragadós. 

IMG_0599k.jpg

Egy tálat béleljünk ki sütőpapírral, és  jó vastagon szórjuk meg porcukorral. Olajos kanállal szedjük ki, simítsuk el a tálba a pillecukrot. Végül szórjuk meg újra porcukorral és tegyünk a tetejére is sütőpapírt. Mehet be a hűtőbe 3-4 órára. Ha kész, késsel kockákra vághatjuk, de kiszúróformával akármilyen alakzatot elkészíthetünk. Hempergessük még meg utoljára porcukorba és már ehető is! :) 

pillecukor.jpg

 

Egy szép dobozba kitűnő ajándék!:) 

IMG_0614k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becreative.blog.hu/api/trackback/id/tr655532969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása